Webinar: Studeren in het buitenland. Hoe regel je dat?

Waar moet je allemaal aan denken als je in het buitenland wilt studeren? Tijdens ons webinar vertellen we je er alles over.

Evenement details
Wanneer 15-04-2019
van 17:00 tot 18:00
Waar Online
Soort evenement Webinar
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal
  • Welke voorbereidingen moet je treffen?
  • Wat moet je regelen qua studiefinanciering?
  • Hoe blijf je in buitenland verzekerd voor medische kosten?
  • Wanneer moet je je uitschrijven bij de gemeente?

We geven antwoord op deze vragen. En we hebben nog een paar handige tips en tricks waar je niet eerder aan gedacht had.

Meld je aan voor de webinar

Sprekers

Kasia Bruning – WilWeg 

Wat is de eerste stap die je moet zetten in je voorbereiding voor je studie in het buitenland? Wanneer moet je beginnen om op tijd te zijn? Het hoeft niet ingewikkeld te zijn om goed voorbereid naar het buitenland te gaan. Kasia legt het uit. 

Ella Put – WilWeg

Ella heeft een aantal mooie buitenlandervaringen op haar CV staan. Ze studeerde in Zweden en Duitsland en liep stage in London en Palestina. Haar enthousiasme over haar buitenlandervaringen werkt aanstekelijk. En haar verhalen zitten vol handige tips over hoe jij je het beste kunt voorbereiden op je buitenlandavontuur. Want zoals ze het zelf zegt: voorbereiding is voorpret! 

Marieke van den Berg – Sociale Verzekeringsbank

Val je onder de Nederlandse zorgverzekering als je in buitenland gaat studeren? En hoe zit het met de uitschrijving bij jouw gemeente? Marieke legt uit wat je moet doen. Dan hoef je je tijdens je studie in het buitenland geen zorgen te maken.  

Richard Wirtz – DUO

Aan welke voorwaarden moet je voldoen als je je studiefinanciering wilt meenemen? Wat moet je doen met je OV? Op welke andere producten kun je rekenen om je studie in het buitenland te bekostigen? Dat legt Richard uit. 

Stuur je vraag van te voren in

Tijdens de webinar kan je vragen stellen via de live chat. Lukt het niet om er live bij te zijn? Stuur dan je vraag van te voren in via Facebook of . Wij proberen alle vragen te beantwoorden en jullie een stapje verder te helpen in het buitenlandavontuur!

Laatste wijziging: 04-04-2019 16:42