Over de beurs

Wat ga je doen?
Bachelor
Master
Uitwisseling of minor
Stage
Opleidingsniveau
Hbo of universitair
Studierichting
Landen
Beursbedrag
Afhankelijk van je situatie
Deadline
Deadline: Nog niet bekend
Duur
Ongeveer een maand

Vooralsnog gaan de zomerbeurzen van 2021 gewoon door. Als het door de coronacrisis toch niet mogelijk is om deze zomer in Polen een cursus te volgen, dan proberen de organisatoren die online te geven. 

De informatie over de beurzen voor de zomer van 2021 is nog niet definitief. Het gaat dan bijvoorbeeld om het bepalen van de deelnemende onderwijsinstellingen en een aantal wijzigingen in de regelgeving. Waarschijnlijk is het programma in maart definitief bekend. 

De Poolse overheid biedt beurzen aan voor deelname aan zomercursussen Poolse taal en cultuur (ongeveer 20 uur les per week). Door deel te nemen aan de cursus kun je je taalvaardigheid verbeteren, Polen en zijn inwoners beter leren kennen en andere studenten van over de hele wereld ontmoeten die geïnteresseerd zijn in de Poolse taal en cultuur. Het doel is om buitenlandse studenten aan te moedigen Pools te blijven leren nadat ze zijn teruggekeerd naar hun universiteiten of om in Polen te studeren.

Docenten Poolse taal komen ook in aanmerking voor een beurs, die dankzij hun deelname aan het programma hun communicatie en didactische competentie kunnen verbeteren en andere leraren vreemde talen kunnen ontmoeten.

Voorwaarden

De exacte voorwaarden voor de aanvraagronde 2021 zijn nog niet gepubliceerd. In de program regulations van 2020 kun je onder 'eligible applicants'  de voorwaarden voor het afgelopen jaar bekijken. Zodra de nieuwe voorwaarden bekend zijn zullen we die hier publiceren.

Beursbedrag

De beurs bestaat uit de volgende vergoedingen:

  • vergoeding van de cursus;
  • cultureel programma;
  • eten en accommodatie (3 maaltijden per dag);
  • een vergoeding van PLN 500 voor studenten of PLN 700 voor docenten.

De exacte bedragen voor 2021 zijn nog niet bekend.

Aanvragen

Deze beurzen worden aangeboden door Polish National Agency for Academic Exchange (NAWA). De sluitingsdata, voorwaarden, locaties en deelnemende universiteiten worden jaarlijks bepaald door de beursverstrekker.  Zodra de gegevens voor 2021 bekend zijn zullen we die hier publiceren.

Je vraagt deze beurs aan in 3 stappen:

Stap 1

Meld je aan bij NAWA

In de program regulations vind je welke documenten je bij je aanvraag moet aanleveren. Je vindt er ook uitgebreide informatie over de inhoudelijke beoordeling en selectie. Zorg ervoor dat je aanvraag compleet is. Het NAWA wijst incomplete aanvragen af. Ze informeren je direct over het resultaat van je aanvraag.

Stap 2

Lees hiervoor eerst de instructions for registration (91.43 kB)  (in het Engels).

Stap 3

Meld je aan bij Nuffic (deze link wordt actief zodra de aanvraagdeadline bij het NAWA bekend is). 

Vragen?

Stuur een e-mail naar kursletni@nawa.gov.pl of bel +48 22 39 03 510.