De nieuwste blogposts

Benieuwd of een buitenlandervaring iets is voor jou? Volg onze bloggers en laat je inspireren.

 • Laatste maanden van mijn bachelor

  Laatste maanden van mijn bachelor

  Het is 'n hete dag in juni. Voor een 'Noorderling' als ik lijkt het een warme zomerdag. Voor Andalusische begrippen is het nog gewoon lente; mijn favoriete seizoen in het zuiden van Spanje. Aangename temperaturen, bloemen in bloei en heel veel activiteiten. Ook hier in Huelva zit men niet stil rond deze tijd van het jaar.

  12-06-2017
 • Computerlokaal bouwen

  Computerlokaal bouwen

  Aflevering 7: Ik ga naar een afgelegen bergdorp en help daar mee bij de bouw van een computerlokaal in een school.

  01-06-2017
 • Holi, kinderrechten en outdoor sporten

  Holi, kinderrechten en outdoor sporten

  Aflevering 5 en 6: Ik vier Holi en ga met de kinderen aan de slag met het onderwerp kinderrechten. In mijn vrije tijd gaat ik sporten. Canyoning en raften deze keer.

  01-06-2017
 • Konstanz is uit haar winterslaap ontwaakt

  Konstanz is uit haar winterslaap ontwaakt

  Het zomersemester is inmiddels begonnen en het doet zijn naam ook echt eer aan. De temperaturen worden hoger en de winterse mist maakt plaats voor de zon. Het is grappig om te zien hoe zeer de universiteit (en eigenlijk de gehele stad) ingesteld is op zomers weer.

  23-05-2017
 • Twee maanden van ‘schijnvrijheid’

  Twee maanden van ‘schijnvrijheid’

  De afgelopen maanden stonden in het teken van het afronden van het wintersemester. Voor mij hield dat in het maken van één tentamen en het schrijven van twee hausarbeiten.

  23-05-2017
 • Een doorsnee dag en bijzondere uitstapjes

  Een doorsnee dag en bijzondere uitstapjes

  Aflevering 3 en 4: Een doorsnee dag in Nepal betekent voor mij: lesgeven, fietsen, wandelen, heel veel eten, boodschappen halen en live muziek luisteren. Op andere dagen geniet ik van de omgeving.

  18-05-2017
 • De grote stad en de school

  De grote stad en de school

  Aflevering 1 en 2: Ik ben aangekomen in Kathmandu en vertel over mijn eerste ervaringen en indrukken. Vervolgens reis ik door naar de stad Pokhara, waar ik les ga geven.

  18-05-2017
 • Verjaardagsverrassing

  Verjaardagsverrassing

  Hallo allemaal! Ik kan met blijdschap melden dat ik zes van de zeven tentamens heb gehaald! Ik ben super blij met het resultaat!

  11-05-2017
 • Introductie Pascal in Nepal

  Introductie Pascal in Nepal

  Bekijk de korte introductie van Pascal Tiemens op YouTube.

  28-03-2017
 • Terug op planeet Aarde

  Terug op planeet Aarde

  Eindelijk, na wekenlang geploeterd te hebben ben ik vrij van tentamens en kan ik terugkeren naar mijn gewone leven. Iedere student kent het wel; de periode waarin je sociale leven stilstaat en je nachtelijke rust verkort tot een magere 5 tot 6 uurtjes. Mijn tentamenperiode was in ieder geval wel zo...

  24-03-2017
 • Sei Deutsche mit den Deutschen!

  Sei Deutsche mit den Deutschen!

  Inmiddels zijn alle kerstballen, lampjes en kerstmarkten weer veilig opgeborgen en is het nieuwe jaar alweer ruim een maand op streek. De weken in aanloop naar kerst zijn in Duitsland veel grootser dan in Nederland.

  06-02-2017
 • Jingle bells rock

  Jingle bells rock

  Daar zijn we weer, terug van weggeweest. Het is inmiddels de 2e week van het nieuwe jaar en het lijkt alsof de kerstvakantie in plaats van 2 weken maar 1 weekend heeft geduurd. Ik besloot dit jaar om, anders dan andere jaren, kerstavond in Spanje te vieren en oud op nieuw in Venlo.

  19-01-2017
Laatste wijziging: 08-12-2016 12:58