De nieuwste blogposts

Benieuwd of een buitenlandervaring iets is voor jou? Volg onze bloggers en laat je inspireren.

 • Konstanz is uit haar winterslaap ontwaakt

  Konstanz is uit haar winterslaap ontwaakt

  Het zomersemester is inmiddels begonnen en het doet zijn naam ook echt eer aan. De temperaturen worden hoger en de winterse mist maakt plaats voor de zon. Het is grappig om te zien hoe zeer de universiteit (en eigenlijk de gehele stad) ingesteld is op zomers weer.

  23-05-2017
 • Twee maanden van ‘schijnvrijheid’

  Twee maanden van ‘schijnvrijheid’

  De afgelopen maanden stonden in het teken van het afronden van het wintersemester. Voor mij hield dat in het maken van één tentamen en het schrijven van twee hausarbeiten.

  23-05-2017
 • Een doorsnee dag en bijzondere uitstapjes

  Een doorsnee dag en bijzondere uitstapjes

  Aflevering 3 en 4: Een doorsnee dag in Nepal betekent voor mij: lesgeven, fietsen, wandelen, heel veel eten, boodschappen halen en live muziek luisteren. Op andere dagen geniet ik van de omgeving.

  18-05-2017
 • De grote stad en de school

  De grote stad en de school

  Aflevering 1 en 2: Ik ben aangekomen in Kathmandu en vertel over mijn eerste ervaringen en indrukken. Vervolgens reis ik door naar de stad Pokhara, waar ik les ga geven.

  18-05-2017
 • Verjaardagsverrassing

  Verjaardagsverrassing

  Hallo allemaal! Ik kan met blijdschap melden dat ik zes van de zeven tentamens heb gehaald! Ik ben super blij met het resultaat!

  11-05-2017
 • Introductie Pascal in Nepal

  Introductie Pascal in Nepal

  Bekijk de korte introductie van Pascal Tiemens op YouTube.

  28-03-2017
 • Terug op planeet Aarde

  Terug op planeet Aarde

  Eindelijk, na wekenlang geploeterd te hebben ben ik vrij van tentamens en kan ik terugkeren naar mijn gewone leven. Iedere student kent het wel; de periode waarin je sociale leven stilstaat en je nachtelijke rust verkort tot een magere 5 tot 6 uurtjes. Mijn tentamenperiode was in ieder geval wel zo...

  24-03-2017
 • Sei Deutsche mit den Deutschen!

  Sei Deutsche mit den Deutschen!

  Inmiddels zijn alle kerstballen, lampjes en kerstmarkten weer veilig opgeborgen en is het nieuwe jaar alweer ruim een maand op streek. De weken in aanloop naar kerst zijn in Duitsland veel grootser dan in Nederland.

  06-02-2017
 • Jingle bells rock

  Jingle bells rock

  Daar zijn we weer, terug van weggeweest. Het is inmiddels de 2e week van het nieuwe jaar en het lijkt alsof de kerstvakantie in plaats van 2 weken maar 1 weekend heeft geduurd. Ik besloot dit jaar om, anders dan andere jaren, kerstavond in Spanje te vieren en oud op nieuw in Venlo.

  19-01-2017
 • Terugblik

  Terugblik

  Ik ben alweer een hele tijd terug uit Hong Kong. Hier een terugblik op mijn semester in deze stad.

  22-12-2016
 • Reis naar Marokko

  Reis naar Marokko

  Sinterklaas is voorbij en de kerststol is haast te ruiken! Maar in plaats van dat ik jullie vertel over hoe razend veel zin ik heb om oliebollen te eten, wil ik graag vertellen over mijn reis naar Marokko.

  22-12-2016
 • Heerlijk avondje is gekomen!

  Heerlijk avondje is gekomen!

  Op 18 oktober tijdens een etentje besloten we dat, ondanks de kilometers die we verwijderd zijn van het kikkerlandje, de eeuwenoude traditie van Sint Nikolaas gewoon door moest gaan.

  22-12-2016
 • Het ruwe zuiden

  Het ruwe zuiden

  Het is weer een tijdje geleden sinds de eerste en laatste keer dat ik schreef. De tijd vliegt voorbij als je het leuk hebt! Ik heb het zeker leuk gehad sinds de laatste keer dat ik schreef maar ook heb ik veel moeten leren. Laat ik het leuk houden en jullie vertellen wat ik gedaan heb in mijn vrije tijd!

  22-12-2016
 • Ausfuhrschein bitte!

  Ausfuhrschein bitte!

  In dit blog neem ik jullie mee in het leven en studeren in Konstanz. Eigenlijk is het studentenleven hier vergelijkbaar met dat in Nederland. Maar wel met een paar bijzondere verschillen! Bijvoorbeeld dat ik eigenlijk in een grensstad woon. Konstanz is een relatief kleine stad (ca. 80.000 inwoners) op de grens met Zwitserland. En een opgedeelde stad: zo loop je het ene moment in Konstanz en het andere in Kreuzlingen, de Zwitserse zusterstad.

  09-12-2016
Laatste wijziging: 08-12-2016 12:58