China - Beijing - Hidde

Hidde studeert twee semesters aan Beijing Language and Culture University (BLCU) om Mandarijn te leren. Elke maand schrijft hij een nieuwe blogpost over zijn ervaringen in China.

Preparation time!

Laat ik beginnen met een korte introductie. Ik ben Hidde Terpstra, 24 jaar oud. Mijn Bachelor heb ik bemachtigd in Tilburg, mijn exchange was in Singapore en vervolgens heb ik mijn MSc. Degree in Finance & Investments aan de RSM in Rotterdam behaald.

Lees verder...

Soup, Riverbed, Lots of Trees

Op het moment van schrijven rijd ik met ruim 400 km/h door het Chinese landschap. Ik zit namelijk in de bullet train van Beijing naar Shanghai om de Rotterdam School of Management te vertegenwoordigen op een evenement. Een mooi moment om een blik te werpen op het verleden.

Lees verder...

Een romantisch, mistig dorpje

Inmiddels is het midden december (十二月). In Nederland is de juten zak ingewisseld voor een kerstboom en mensen bereiden zich voor op de jaarwisseling. Hier worden de kerstdagen echter alleen in Macau, Taiwan en Hong Kong gevierd. Hoewel, dat is niet helemaal waar. Ook hier hangen er lampjes in de bomen en merk je dat de mensen in de kerstsferen komen (oftewel: de shopping malls zijn significant drukker). Maar een officiële vrije dag is er helaas niet.

Lees verder...

-29 Graden Celcius

Semester 1 is officieel voorbij. De tentamensresultaten zijn vorige week opgehaald en langzamerhand wordt het tijd om de laatste lading souvenirs in te kopen. De campus wordt stukje bij beetje leger (lees: minder vol). Mijn gaan reizen of terug naar hun familie en ook mijn roommate is inmiddels naar Japan vertrokken.

Lees verder...

汤普森 is terug

Hallo allemaal! Na een ruime twee maanden op deze manier afwezig te zijn geweest ben ik terug met een kersvers blog. Wat is er de afgelopen tijd gebeurd? Veel!

Lees verder...

Tijd voor reflectie

Ik ben inmiddels ruim drie maanden terug uit Beijing. Tijd voor een terugblik.

Lees verder...

Laatste wijziging: 16-10-2015 07:15