汤普森 is terug

Hallo allemaal! Na een ruime twee maanden op deze manier afwezig te zijn geweest ben ik terug met een kersvers blog. Wat is er de afgelopen tijd gebeurd? Veel!

Allereerst was ik zes weken in Nederland. In de zogenaamd 寒假 (winter vakantie) ontvlucht zo’n beetje iedere student Beijing door de ijskoude temperaturen en intense smog. Er worden twee kanten op gevlucht: Zuid en Huiswaarts. Ik koos voor het tweede, omdat ik tijdens mijn exchange in Singapore zo’n beetje heel zuidoost-Azië al voorbij had zien komen. Nederland was erg leuk en comfortabel, een aangenaam contrast met het soms overbevolkte Beijing.

In het nieuwe jaar ben ik ook begonnen met het trainen voor de Great Wall Marathon. Sjoerd Witjes, een studievriend uit Nederland die nu ook in Beijing woont, en ik zullen op 21 mei de Great Wall Marathon rennen. Dit doen we voor onszelf, maar ook om geld in te zamelen voor onderzoek tegen de spierziekte Multiple Sclerosis. Meer informatie over ons project en de voorbereidingen op de marathon kun je vinden op www.facebook.com/conquerthewall en www.conquerthewall.org.

Toen het weer tijd werd om richting China te gaan, ging er een deel van mijn familie mee om mijn verhalen eens met hun eigen ogen te kunnen bekijken. Met hun hebben we een fantastische trip gemaakt langs Hong Kong, Shanghai en uiteraard Beijing. Eenmaal in Beijing begonnen mijn lessen direct en werd ik meteen weer in het Chinese schoolsysteem meegezogen: 25 nieuwe karakters per dag, no mercy.

Het voelt goed om weer in Beijing te zijn. De lente begint en de stad staat in bloei, met het vele rennen heb ik inmiddels bijna alle parken in Beijing gezien, waar het vooral deze weken echt genieten is. Het viel me ook erg mee hoe ver mijn Chinees weggevallen is in de periode dat ik in Nederland was. Binnen een week had ik het gevoel wel weer te pakken en inmiddels voel ik met weer een rasechte Chinees.

Afgelopen weekend werden we getrakteerd op een extra vrije dag door het 清明 festival. Dit, in combinatie met een bezoek van Erwin het mooie Shanghai, was een mooi moment om te kamperen op de Chinese muur. Met een mannetje of 10 vertrokken we naar een verlaten deel van de muur ongeveer 3,5 uur buiten Beijing. Na een hike van ongeveer een uur vonden we een geschikte toren om ons kamp klaar te maken. Het was een koude, maar zeer avontuurlijke nacht. Een ervaring die me nog lang bij zal blijven.

Tot de volgende blog!

再见, Hidde (汤普森)

Laatste wijziging: 07-04-2016 10:08