Huisvesting

Ik heb ongeveer 3 maanden voor vertrek mijn huisvesting kunnen regelen.

Dat deed ik via www.huisvestingcuracao.com. Dit is een betrouwbare website die tientallen studentenhuizen, studio’s en appartementen verhuurt. De site laat meteen ook prijzen zien. Ik moest toen een contactformulier invullen en een top 3 aangeven van woonplekken waar ik in geïnteresseerd was. Zij stuurden vervolgens een mailtje terug met de beschikbaarheid en adviezen.

Advies

Ik had bijvoorbeeld een appartement in Salinja en Otrobanda gekozen. Ik kreeg het advies die in Otrobanda te kiezen, omdat deze maar 5 minuten lopen is naar het ziekenhuis. Die heb ik genomen. Ik moest borg en eerste maand huur betalen. Mijn studio heette Bon Auberge en kostte 750 gulden per maand.

(De tekst gaat verder onder de foto.)

Geel huis

Daarnaast betaalde ik maandelijks 20 gulden aan afval en 16 gulden aan water. Stroom betaalde ik door middel van Pagatinu. Dat is een kastje dat in mijn studio en dat ik moest opwaarderen. De opwaardeerbonnen kan je overal wel kopen in kleine toko’s en benzinepompstations bijvoorbeeld.

Airco

Tijdens mijn gehele studietijd heb ik ongeveer 180 gulden aan stroom moet betalen. Ik ging wel zuinig met de airco om. Als ik deze heel de dag aan had laten staan was ik veel duurder uit gekomen.

Mijn studio lag erg centraal. Ongeveer 10 minuten wandelen en je bent bij de bekende Emmabrug. Een stukje doorlopen en je bent op de handelskade. 5 minuten naar het ziekenhuis dus mijn stage plek. 2 bioscopen op loopafstand. Het busstation is ook maar 5 minuten lopen. De studentenwijk Pietermaai is ongeveer 20 minuten lopen.

Bus of konvooi

Voor het strand en supermarkten moest ik wel de bus of konvooi nemen. Dus bus lijkt op bestelbusjes maar met ramen en banken. Deze kost 3 of 4 gulden. Ligt eraan waar je heen moet. De bussen kan je overal vinden en door je hand op te steken stoppen ze voor je. Deze bussen brengen je als het mogelijk is direct naar je bestemming je hoeft dus niet perse bij een busstop uit te stappen.

De konvooi zijn de bussen die we in Nederland ook kennen als de bus. Die zijn vooral goed te vinden op grote busstations. De konvooi stopt alleen bij busstops, rijd om het uur en is veel goedkoper. Deze kost 1,70 gulden.

Lishanty

Laatste wijziging: 10-01-2020 09:37