Tips

Hier een aantal tips voor scholieren en studenten die erover denken om naar Curaçao te gaan.

Taal

Voor studenten die op Curaçao een zorgstage doen is het erg belangrijk dat je een woordje Papiaments spreekt. In het ziekenhuis wordt er veel Nederlands gesproken maar er zijn veel patiënten die deze taal niet machtig zijn. En er zijn ook artsen die geen Nederlands spreken. Het werkt echt niet fijn als je steeds een tolk nodig hebt om de basiszorg te regelen.

In Nederland en op Curaçao worden er lessen Papiaments gegeven. Ik raad dit echt aan, zeker voor stages zoals fysiotherapie, verpleegkunde, diëtetiek of social work. Dan heb je de taal echt nodig om zelfstandig aan de slag te kunnen. Voor andere stages is dit niet per se noodzakelijk.

Kilo’s

Ik heb voor mijn vertrek voor € 100 aan boodschappen gedaan en die in 2 verhuisdozen opgestuurd naar Curaçao. Hierin zaten toiletartikelen, spullen voor huishouden en houdbaar eten en drinken.

Dat heeft veel planning nodig maar dit heeft me heel wat geld bespaard. Zo was ik niet veel geld kwijt aan extra kilo’s bij mijn vlucht en bespaarde ik veel op de boodschappen tijdens mijn stage. Boodschappen zijn namelijk ontzettend duur op Curaçao. Alles is import en sommige bedrijven overdrijven hierdoor erg met de prijzen voor dagelijkse spullen.

Huisvesting

Regel je huisvesting op tijd, want net voor het begin van het semester zijn de meeste al vol omdat er dan veel studenten komen. Kijk ook naar de ligging ten opzichte van je stageplek. Ik verbleef 5 minuten lopen van mijn stageplaats. Daardoor had ik geen auto of openbaar vervoer nodig. Een auto of scooter is wel erg handig voor in je vrije tijd.

Uniform

Let tijdens het regelen van je verblijf ook op de buurt waar je gaat verblijven. Curaçao is een klein eiland maar als je niet genoeg oplet kunnen er vervelende dingen gebeuren. Zo worden verpleegkundigen vaak overvallen. Ga dan ook niet met je uniform over straat.

Lishanty

Laatste wijziging: 12-12-2019 16:45