Voorbereiding en contact met eigen opleiding

Ongeveer een jaar voor mijn vertrek heb ik contact opgenomen met de docent van de hogeschool die over buitenlandse stages gaat.

Wekelijks zijn er 2 inloopmomenten op de hogeschool waarbij je al vragen met hen kan bespreken. Zij vertellen ook wat de volgende stappen zijn en dingen die je moet regelen. De hogeschool biedt ook een speciaal internet met de verschillende landen waar stagemogelijkheden zijn.

Meer keus

Ik had toen verteld dat ik graag naar Curaçao of Spanje wilde. In Spanje zijn vooral stages in verpleeghuizen mogelijk. Op Curaçao had ik meer keus. Ik kon solliciteren bij het witgele kruis (wijkverpleging), het ziekenhuis en een revalidatiecentrum.

Ik heb nog geen rijbewijs en wilde daarom niet bij het witgele kruis, omdat ik het idee had zo weinig vrijheid te hebben. Ik solliciteerde bij SGR groep en dan voor revalidatie. En ik solliciteerde bij het Sint Elisabeth hospitaal voor verpleegafdeling gynaecologie, chirurgie of obstetrie. SGR groep reageerde al heel snel en zij hadden mij op de wachtlijst gezet, omdat ze nog geen stageplekken beschikbaar hadden.

Handleiding

Van het Sint Elisabeth hospitaal had ik na 2 maanden nog geen reactie. Dus stuurde ik nog een mail. Binnen een week kreeg ik toen een mail terug dat ik kon komen. Ik kreeg toen een handleiding opgestuurd met de zaken die geregeld moesten worden voordat ik met mijn stage kon beginnen.

Dit was het opsturen van een stagecontract. En het regelen van een verklaring van rechtswege. Dat is een document dat je nodig hebt als je stage wil lopen op Curaçao of wilt werken. Daar hangt wel een duur prijskaartje aan. De precieze prijs weet ik niet meer.

Ik heb toen contact opgenomen met de Nederlandse ambassade op Curaçao en vroeg of dit ook voor mij geldt aangezien ik op Curaçao geboren ben. Ik heb er nooit gewoond maar ben er wel geboren. Zij gaven aan dat dit voor mij nodig was als ik kon aantonen dat ik op Curaçao geboren ben.

Verder heb ik ruim van te voren met mijn studieloopbaancoach besproken dat ik een buitenlandse stage ging doen. Contact met de opleiding had ik door middel van mails en WhatsApp videobellen. Ik zocht ook contact op met een oud-klasgenoot die stage loopt in Australië als ik ergens op vastliep om te bespreken hoe zij bepaalde opdrachten deed.

Leven lang leren

Ik had behalve stageopdrachten ook opdrachten voor de opleiding zoals het vak Leven lang leren waarbij het de bedoeling was om buitenlandse activiteiten te plannen. Ik had dan de mogelijkheid met gespecialiseerde verpleegkundigen mee te lopen.

Ik heb een dag meegelopen met de wondverpleegkundige op de wondpoli. Ook een dag op de longpoli met de longverpleegkundige. En 5 dagen op de afdeling obstetrie op de verloskamers. Hier liggen vrouwen die aan het bevallen zijn of ingeleid worden. Ik heb ook verschillende lessen gevolgd die artsen in het ziekenhuis gaven over bijvoorbeeld embryologie, wondverband, pre-eclampsie en infertiliteit.

Lishanty

Laatste wijziging: 12-12-2019 16:45