Vrije tijd

Op Curaçao verveel je je in principe nooit. Ik ben alleen naar Curaçao afgereisd dus zonder medestudenten of vrienden. In februari en maart is er heel veel op Curaçao te doen rondom carnaval.

Een aantal weken voor carnaval zijn er veel feesten zoals de jump ins en jump offs. Ook zijn er parades in de avond om in de goede sfeer te komen. De parades worden opgedeeld in het kindercarnaval voor kinderen van 3 jaar tot en met 12 jaar. Er is vervolgens een parade voor tieners. Dit zijn de verschillende middelbare scholen die in de parade lopen. De grote parade is voor volwassenen en is echt heel leuk om een keer meegemaakt te hebben.

Vastenperiode

Na de carnaval volgt de vastenperiode op Curaçao van 40 dagen. Dan zijn er over het algemeen wat minder feesten op het eiland. Tegen het einde van de vastenperiode is er het oogstfeest en ook dit wordt gevierd met parades. Op Koningsdag zijn er ook heel veel gezellige feestjes op het eiland. Dus wat mij betreft is het voorjaar de leukste periode om op Curaçao te zijn.

Pietermaai

Curaçao heeft veel stranden en deze probeerde ik op vrije dagen te bezoeken. Ik verbleef in het centrum van Curaçao waar bioscopen op loopafstand zijn. Als filmliefhebber was dit erg leuk. Je kan heel goedkoop doordeweeks naar de bioscoop voor 8 gulden (€ 4) per persoon. Mijn studio was ook erg dichtbij de studentenwijk Pietermaai. In deze wijk wonen veel Nederlandse studenten en er zijn leuke eettentjes.

Lishanty

Laatste wijziging: 12-12-2019 16:45