Duitsland - Heidelberg - Lisette

Lisette volgt een Master American Studies in Heidelberg, Duitsland. Ze koos er bewust voor om Amerika vanuit een ander Europees land te bekijken. Op deze manier vangt ze twee culturele vliegen in één klap.

Amerika bestuderen vanuit Heidelberg

Heidelberg, die mooie stad…Dat is een vaak gehoorde opmerking als ik mensen vertel dat ik daar ga studeren. Yep, Duitsland it is! Misschien op het eerste gezicht niet zo hip of 'gangbaar' als het Verenigd Koninkrijk of Amerika, maar toch een weloverwogen keuze.

Lees verder...

Geduld is een Heidelbergse zaak

In mijn vorige verslag zei ik dat ik mijn tweede blog vanuit mijn studentenkamertje zou schrijven. Klopt helemaal! Terwijl ik dit schrijf, kijk ik uit op de rivier de Neckar en de bossen met schitterende herfstkleuren. Ik woon hier nu een maand en heb het prima naar mijn zin.

Lees verder...

Volledig Heidelbergs

In mijn vorige verslag vertelde ik dat een aantal culturele verschillen in Heidelberg me toch wel opvielen. Nu, twee maanden later, ben ik zelf compleet geïntegreerd in het Heidelbergse ritme.

Lees verder...

Eindelijk zomer!

Na het wintersemester hadden we vier mondelinge tentamens om onze vakken af te sluiten. Een maand van tevoren begonnen mijn medestudenten al zenuwachtig met kleine opschrijfkaartjes rond te lopen en overhoorden elkaar in de klas.

Lees verder...

Laatste wijziging: 26-06-2014 10:29