Duitsland - Konstanz - Evelien Haaksman

Evelien is net begonnen met de Master European Governance aan de Universität Konstanz in Zuid-Duitsland. De universiteit heeft een uitgebreid introductieprogramma waar Evelien heel enthousiast over is.

Herzlich Willkommen in Konstanz!

Met mijn bachelor Bestuurskunde van de Universiteit Leiden op zak ging ik op zoek naar de ideale master. Na een lange zoektocht stuitte ik op de tweejarige Master European Governance.

Lees verder...

Ausfuhrschein bitte!

In dit blog neem ik jullie mee in het leven en studeren in Konstanz. Eigenlijk is het studentenleven hier vergelijkbaar met dat in Nederland. Maar wel met een paar bijzondere verschillen! Bijvoorbeeld dat ik eigenlijk in een grensstad woon. Konstanz is een relatief kleine stad (ca. 80.000 inwoners) op de grens met Zwitserland. En een opgedeelde stad: zo loop je het ene moment in Konstanz en het andere in Kreuzlingen, de Zwitserse zusterstad.

Lees verder...

Sei Deutsche mit den Deutschen!

Inmiddels zijn alle kerstballen, lampjes en kerstmarkten weer veilig opgeborgen en is het nieuwe jaar alweer ruim een maand op streek. De weken in aanloop naar kerst zijn in Duitsland veel grootser dan in Nederland.

Lees verder...

Twee maanden van ‘schijnvrijheid’

De afgelopen maanden stonden in het teken van het afronden van het wintersemester. Voor mij hield dat in het maken van één tentamen en het schrijven van twee hausarbeiten.

Lees verder...

Konstanz is uit haar winterslaap ontwaakt

Het zomersemester is inmiddels begonnen en het doet zijn naam ook echt eer aan. De temperaturen worden hoger en de winterse mist maakt plaats voor de zon. Het is grappig om te zien hoe zeer de universiteit (en eigenlijk de gehele stad) ingesteld is op zomers weer.

Lees verder...

Feestdagen, hitte, onweer en een Utrechtse professor!

Inmiddels zijn we al over de helft van het Sommersemester(eind april-eind juli). Nog maar een maand en dan zijn alle tentamens achter de rug. Waar het wintersemester oneindig leek, vliegt het zomersemester voorbij. Dit komt ook door alle feestdagen in de maanden mei en juni.

Lees verder...

Het aftellen is begonnen!

Nog precies een maand en dan zit mijn avontuur hier in Konstanz er alweer op. Ik kan het nog niet echt bevatten dat ik binnenkort hier niet meer woon. Het is bijzonder hoe snel je van een stad en land kan gaan houden.

Lees verder...

Laatste wijziging: 04-11-2016 14:01