Het aftellen is begonnen!

Nog precies een maand en dan zit mijn avontuur hier in Konstanz er alweer op. Ik kan het nog niet echt bevatten dat ik binnenkort hier niet meer woon. Het is bijzonder hoe snel je van een stad en land kan gaan houden.

Gelukkig heb ik nog een maand om nog meer herinneringen te verzamelen. Ik was tot nu toe niet het type om een Eimerliste*  te maken. Maar ik heb er nu toch eentje gemaakt met wat ik nog allemaal wil doen voordat ik vertrek uit Konstanz. Een van die dingen is ’s avonds in de mensa eten (ik kook meestal zelf), naar de bioscoop van de universiteit gaan en ’s nachts een kijkje in de bibliotheek nemen. En er staan nog meer leuke dingen op het programma komende maand: naar de opera in Bregenz, het wijnfestival in Konstanz en de openluchtbioscoop!

Mensen vragen mij steeds nu steeds vaker  wat ik ga missen van Konstanz. En dat vind ik zo moeilijk om te beantwoorden! Aan de ene kant ga ik de zondagsrust missen (alles is hier op zondag gewoon dicht), maar aan de andere kant kijk ik ook weer uit naar de zondagse shopping-sessies met mijn moeder. Verder ga ik de Bodensee missen, de strandbaden en de mooie omgeving. Alhoewel een weg zonder heuvels ook wel fijn is. Maar het meeste ga ik toch wel mijn vriendengroep missen. Het is gek hoeveel mensen in een korte tijd voor je kunnen gaan betekenen.

SurprisepartyZo vierde ik afgelopen juni voor het eerst mijn verjaardag in het buitenland. Niets vermoedend ging ik de avond ervoor met vriendinnen naar de film. Maar ‘de film’ bleek een surpriseparty te zijn. Bijna al mijn vrienden stonden mij daar op te wachten! Ze hadden allemaal eten meegenomen voor een Abendessen im Park. Ik was overdonderd dat ze dit voor mij geregeld hadden en had mij geen beter begin van mijn verjaardag kunnen wensen! In het weekend werd het feestje nog even dunnetjes overgedaan, maar dan tijdens het Midsommerfest. Uiteraard  georganiseerd door de Zweden in onze groep. Een middag vol met typische Zweedse spellen, eten en natuurlijk dansen om de meiboom (ook al was het al juni). Door alle verschillende nationaliteiten in onze groep krijg je een inkijkje in al hun gebruiken.

Bijna iedereen van onze master doet een double degree wat inhoud dat iedereen volgend jaar naar het buitenland vertrekt. Er staan dus al behoorlijk wat tripjes gepland om iedereen op te zoeken! Maar naast het plannen van leuke dingen moesten ook wat praktische dingen geregeld worden. De verhuisdatum moest gepland worden, het opnieuw inschrijven bij Studielink. En niet geheel onbelangrijk: een kamer gezocht in Utrecht. Het is heel gek om daar nu al mee bezig te zijn. Voor mijn gevoel heb ik nog zeeën van tijd. En eigenlijk wil ik nog niet weg. Het kostte mij daarom moeite om me daar actief mee bezig te houden. Maar ik had geluk, het eerste huis waar ik hospiteerde, werd ik aangenomen. Lombok, ich komme! Een last van mijn schouders.

MidsommerDit is waarschijnlijk ook de laatste blog dat ik hier in Duitsland schrijf. De tentamens komen eraan, wat betekent dat mijn prioriteiten iets anders liggen. Maar ik beloof een blog te schrijven wanneer ik weer in Nederland ben. Dan vertel ik over mijn Entzugserscheinungen** en hoe het voelt om weer in Nederland te zijn!

*bucket list J

**ontwenningsverschijnselen

Evelien

 

 


 

Laatste wijziging: 24-07-2017 14:04