Konstanz is uit haar winterslaap ontwaakt

Het zomersemester is inmiddels begonnen en het doet zijn naam ook echt eer aan. De temperaturen worden hoger en de winterse mist maakt plaats voor de zon. Het is grappig om te zien hoe zeer de universiteit (en eigenlijk de gehele stad) ingesteld is op zomers weer.

De universiteit heeft een eigen Biergarten waar vanaf elf uur in de morgen een vers getapt biertje gehaald kan worden! En menig student maakt daar ook gretig gebruik van. Alhoewel de studenten in de winter ook niet zonder bier zaten, want men kan gewoon in de Mensa bier drinken tijdens de lunch. Voor mij was dat dit de eerste keer dat ik mensen op de universiteit overdag bier zag drinken, en meer in het algemeen dat het mogelijk was om bier te kopen op de universiteit! Ik weet niet hoe het op de Nederlandse universiteiten is, maar in mijn drie jaar op de Universiteit Leiden is het mij in ieder geval nog nooit opgevallen.

Uitzicht Konstanz

Maar naast bier drinken wordt er toch ook veel gesport. Vanuit de universiteit worden ontelbaar veel sporten aangeboden tegen een gunstige prijs. Zo kan men leren surfen, zeilen of dansen. Voor de meeste teamsporten is zelfs een competitie tussen de universiteiten, genaamd de Deutsche Hochschulmeisterschaft. Ook ik mocht deelnemen aan dit spektakel met mijn volleybalteam. In de eerste rond speel je tegen andere universiteiten uit het Bündesland, in mijn geval Baden-Württemberg. Zo speelden wij tegen de Universiteit van Heidelberg en Ulm. Dit deden wij zo goed dat we als eerste eindigden en dat betekent meteen door naar de landelijke finale! In het weekend van 17 en 18 juni strijden wij tegen universiteitsteams uit heel Duitsland! Dit weekend wordt volledig betaald door de universiteit, wat geen overbodige luxe is! Mochten we het landelijke toernooi winnen dan gaan we door naar Europa, maar laten we niet al te ver op de zaken vooruit lopen haha…

Maar niet alleen op de universiteit wordt veel gesport; door de gehele stad zijn goed onderhouden voetbalvelden, beachvolleybalvelden, badmintonvelden en fitnessapparatuur te vinden. Deze velden worden door iedereen intensief gebruikt! Maar de place-to-be bij lekker weer zijn toch wel de oevers van de Bodensee of de Rijn. Vanaf een uur of vijf verzamelen zich daar de eerste vriendengroepen om samen een biertje te drinken of te barbecueën. Zowel barbecueën als alcohol drinken in het openbaar is toegestaan, dus men hoeft zich daarover geen zorgen te maken. In de meeste gemeentes zijn zelfs ook openbare BBQ plekken ingericht!

Waar Konstanz in de winter echt een suf dorp is, komt het helemaal tot leven in de lente en zomer. Er worden veel meer activiteiten georganiseerd en men ziet ineens een bruisende stad met veel leven op straat. Het doorstaan van de grauwe winter, wordt beloond met een geweldige zomer! Het is dus echt waar: na regen (of in dit geval mist) komt zonneschijn! :)

Evelien

Laatste wijziging: 23-05-2017 07:39