Het einde van mijn bachelor is in zicht

De afgelopen maanden zijn, laten we zeggen, vrij turbulent geweest. Studeren, studeren en studeren maar ik heb, op één na, alle tentamens van mijn bachelor gehaald.

De, voor mij persoonlijk, twee moeilijkste tentamens waren de afsluiters van de tentamenperiode. Allereerst Spaans fiscaal recht; moet je voorstellen dat je alles wat betreft belasting moet studeren. Het grootste deel van mijn angst voor dit tentamen kwam door dat het volgens oud-leerlingen toch wel tot één van de pittigste vakken behoorde. Toen uiteindelijk de verlossende uitslag daar was, heeft het ongeveer 3 uur geduurd totdat het tot me doordrong.

Wiskunde: Het allerlaatste tentamen van mijn bachelor.. Zolang ik mij kan herinneren, hebben Wiskunde en ik een slechte relatie.. Op de middelbare school was Wiskunde A al moeilijk voor me, laat staan als ze dat in het Spaans doen met allemaal econometrische formules en dergelijke. 13 Juli had ik het tentamen en nu is het afwachten. Als het goed is krijg ik begin September te horen of ik het gehaald heb. En als dat zo is, dan mag ik mijn scriptie inleveren en verdedigen aan het einde van de maand!

Het is allemaal zo spannend en onwerkelijk. Gedurende vier jaar ben je met één en hetzelfde project bezig. Dat project wordt in feite je leven. Je staat er mee op en je gaat er mee naar bed. Als het dan allemaal tot een einde komt, lijkt het alsof er praktisch geen tijd voorbij is gegaan.

Maar laat ik nu maar niet te ver doorslaan in mijn filosofie want die scriptie, die moet in de maand augustus afgemaakt worden en dat punt van wiskunde moet boven de 5 zijn. Gelukkig heb ik vertrouwen in een positieve uitslag.

Terwijl ik nu bezig ben aan mijn scriptie, is het ongeveer 30 graden elke dag, is de lucht blauwer dan blauw en ligt haast de helft van Spanje aan de Costa. Ik zeg de helft want de andere helft is aan het werk. De zomer is voor heel veel mensen de grootste bron van inkomsten hier op het Iberisch schiereiland. Hetzelfde geldt voor mijn vriend en zijn schoonouders. Zij hebben twee restaurants in Matalascañas (het meest dichtbijzijnde strand vanaf Sevilla). Tijdens het weekend help ik een handje mee en als tegenprestatie krijg ik kost en inwoning bij mijn schoonouders. Ik noem het een win-win situatie. Zolang als ik mij kan herinneren, heb ik aan het strand willen wonen. Hier in deze mooie kustplaats voel ik me dus als een vis in het water.

Ik bedank jullie voor het lezen en graag wens ik jullie allemaal een hele fijne zomer!

Jullie horen snel van mij!

Simon

Strand

Laatste wijziging: 02-08-2017 14:13