Laatste maanden van mijn bachelor

Het is 'n hete dag in juni. Voor een 'Noorderling' als ik lijkt het een warme zomerdag. Voor Andalusische begrippen is het nog gewoon lente; mijn favoriete seizoen in het zuiden van Spanje. Aangename temperaturen, bloemen in bloei en heel veel activiteiten. Ook hier in Huelva zit men niet stil rond deze tijd van het jaar.

Vorige keer sloot ik af met een referentie naar de Heilige Week. Die Semana Santa was meteen na het delen van die post. Keer op keer verbaas ik me over de schoonheid van het cultureel en historisch erfgoed hier. Het was voor mij de derde keer, maar toch leek het alsof het de eerste was. De tradities in Huelva en de rest van Andalusië zijn ontzettend belangrijk voor de mensen. Ze hechten er heel veel waarden aan. Zo worden er tijdens de processies vaker onverwachte dingen gedaan. Iemand die zingt, bloemblaadjes die naar Maria gegooid worden enz. Wat was het weer mooi! 

simon laatste maanden3Na de Semana Santa ben ik begonnen met studeren. Komende week zijn de laatste tentamens en ik wil me goed voorbereiden. Het zijn natuurlijk ook geen normale tentamens. Ongelooflijk dat 4 jaar zo snel voorbij zijn gegaan. Ik herinner me als de dag van gisteren dat ik voor het eerst plaatsnam in het Spaanse leslokaal. Nu, 4 jaar later, loop ik door de straten alsof ik hier geboren en getogen ben en sommigen spreek ik alsof ik ze al jaren ken. 

Tussen het studeren door was er van tijd tot tijd gelegenheid naar het strand te gaan, wat te drinken met vrienden of te genieten van het cultureel schoon. 

Afgelopen weekend was het tijd voor de Romería (soort van dorpsfeest) van het dorp van mijn vriend. Tijdens de Romería wordt de maagd Maria gehuldigd. Gezien het belang van de Rooms-Katholieke Kerk hier zijn de dorpsfeesten niet te vergelijken met die in Nederland.

simon laatste maanden2

De maagd Maria van El Rocío, waar mijn vriend vandaan komt, is erg geliefd door mensen afkomstig uit binnen- en buitenland. Hierdoor is deze specifieke Romería uitgegroeid tot de grootste van heel Spanje. Wanneer de maagd om 03.00 's ochtends op de schouders de kapel uit wordt gedragen, staan er dan ook letterlijk miljoenen mensen haar op te wachten. Vele mensen vinden in moeilijke tijden troost in hun geloof en de Romería geeft de kans om haar te danken. 

Het einde van de Romería betekent het begin van mijn tentamenperiode, misschien wel de laatste. 

Volgende keer kan ik jullie vertellen hoe ze zijn gegaan! Laten we hopen dat alles goed gaat. 

Bedankt voor het lezen! 

Simon

Laatste wijziging: 12-06-2017 09:35