Terug op planeet Aarde

Eindelijk, na wekenlang geploeterd te hebben ben ik vrij van tentamens en kan ik terugkeren naar mijn gewone leven. Iedere student kent het wel; de periode waarin je sociale leven stilstaat en je nachtelijke rust verkort tot een magere 5 tot 6 uurtjes. Mijn tentamenperiode was in ieder geval wel zo...

In 3 weken 5 tentamens die een leerstof omvatten van een semester van 4 lesmaanden. Deze keer was het de beurt aan Statistiek, Accounting, Management, Human Resources en Wiskunde. Helaas was het rooster niet geheel, laten we zeggen, ideaal. De eerste 2 weken waren erg relaxt maar de derde week was helaas stressvol met maar liefst 3 tentamens.

Sierra2Gelukkig is alles weer voorbij en begon ik mijn weekend met het opruimen van alle boeken en notities, het wassen en strijken van de berg kleren die te vinden was op mijn kamer en het schoonmaken van het huis.

’s Zondags hadden mijn huisgenootjes en ik afgesproken met vrienden om naar de bergen te gaan. Huelva heeft een uiterst divers landschap. Het heeft strand, bos, een reeks rivieren in het nationaal natuurpark Doñana en de Sierra (gebergte). In de afgelopen 4 jaar was er nooit de mogelijkheid geweest om de hoge vlaktes te bezoeken en daarom keek ik er ontzettend naar uit!

Sierra1

De ochtend begon vroeg, gezien het anderhalf uur rijden is. We begonnen met het bezoeken van een plaatsje genaamd Alájar dat een mooi panorama-uitzicht biedt. Een indrukwekkende blik vanuit de hoogte. Mijn vrienden moesten hard lachen toen ik vertelde dat de Sint-Pietersberg nog geen 400 meter hoog is. "Jullie doen de naam “Países Bajos” héél veel eer aan", zei mijn Spaanse huisgenootje.

Van Alájar vertrokken we naar het grootste plaatsje van de regio, Aracena, dat bekend staat om de immense grotten. Een meesterwerk van moeder natuur op een diepte van 100 meter. Van daaruit was het de beurt aan 2 kleine dorpjes die we vlug zouden bezoeken. Almonaster en Cortegana zijn klein maar aandoenlijk en pittoresk met kleine straatjes, weinig mensen, een klooster en een kasteel.

De dag vloog voorbij en ik heb me heel erg vermaakt. Het was de perfecte manier om uit te rusten!Sierra3

Gisteren ben ik begonnen met aftellen, want over 10 dagen ga ik terug naar Limburg voor mijn lievelingsfeest van het jaar: carnaval (vastelaovend zoals wij het noemen). Deze keer neem ik geen boeken mee, geen zorgen, alleen een boekje vol ideeën omdat ik mijn kostuum nog moet maken!

Tot de volgende!

Simon

Sierra

Laatste wijziging: 24-03-2017 16:57