Verjaardagsverrassing

Hallo allemaal! Ik kan met blijdschap melden dat ik zes van de zeven tentamens heb gehaald! Ik ben super blij met het resultaat!

Simon en PedroMid-februari begonnen de nieuwe vakken al en gelukkig is dit semester iets minder stressvol. in plaats van zeven heb ik nu vijf vakken. Gezien het feit dat het mijn laatste semester is, ben ik ook al begonnen aan mijn scriptie! In Spanje, net als in bepaalde universiteiten in Nederland, is het de bedoeling om onderzoek te doen naar een bepaald onderwerp van keuze. in mijn geval is dat macro-economie en onderzoek ik de voordelen en nadelen van globalisering en protectionisme in de hedendaagse wereldeconomie.

Maar genoeg gepraat over school.. Ik heb de afgelopen tijd een aantal leuke reisjes gemaakt! In februari ben ik twee weken in Nederland geweest om uit m'n dak te gaan bij carnaval (Vastelaovend zoals wij het noemen). Het was echt fijn om bekende gezichten te zien. In een kleine stad als Venlo kom je met zo'n dagen veel bekenden tegen. Het is altijd grappig wanneer ik de krijg: "Woon je nu hier of daar?". Dankzij Ryanair en andere low-cost luchtvaartmaatschappijen kan ik meerdere malen per jaar op bezoek in mijn thuishaven. De twee weken vlogen voorbij zoals altijd als je het naar je zin hebt. Gelukkig ook maar want ik moest natuurlijk wel terug naar de uni.

Piste

Sindsdien zijn er vier weken voorbij en ben ik in die vier weken één jaartje ouder geworden: 23! En nam mijn lieve vriend mij als verrassing een weekendje naar Granada! het was geweldig! In dat ene weekend stonden we op de ski’s, waanden wij ons een weg door de Arabische straatjes in het centrum van Granada en werden we verrast door de architectonische hoogstand in het Alhambra! Mocht je ooit op vakantie gaan naar Andalusië dan raad ik je aan Granada niet te missen.

Alhambra

Deze week is het alweer Semana Santa (heilige week) en ligt heel Spanje overhoop vanwege de feestdagen. Dagelijks trekken er dan processies door de straten van de stad. Het is een week die vooral in het Zuiden van het land gevierd wordt. Hopelijk kan ik er een beetje van genieten ondanks mijn plannen om te leren voor de tentamens in juni en mijn scriptie. 

Bedankt voor het lezen! Tot de volgende!

Simon

Laatste wijziging: 11-05-2017 14:18