Spanje - Madrid - Sanne

Sanne studeert een half jaar in Madrid, Spanje als onderdeel van haar studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Op de WilWeg-blog vertelt ze over wat ze dagelijks meemaakt.

Van het regenachtige A'dam, a la soleada Madrid

'Dag papa, dag mama, dag zus en Heb', daar ga ik dan. Nog één keer kijk ik achterom voor ik door de douane ga, met de altijd boos kijkende douanemensen. Het blijft toch wel een ding. Stel dat iemand stiekem iets in mijn tas heeft gestopt of dat mijn paspoort opeens niet blijkt te kloppen! Gelukkig is dit alles niet waar en kan ik zonder piepend poortje of doorzoeking van mijn tas doorlopen.

Lees verder...

Hier spreekt de wannabe Madrileen

Vandaag mijn eerste officiële dag. Ik doe heel erg mijn best om mee te doen met de gewone inwoners van Madrid, maar dit lijkt nog niet helemaal te lukken.

Lees verder...

Are you, maybe, Dutch?

Nu ik helemaal gesetteld ben op mijn kamertje en ook bijna alles op de uni is geregeld leef ik eigenlijk een beetje een saai leventje. De afgelopen twee dagen is er bizar weinig gebeurt, want inmiddels begin ik me ook steeds minder te verbazen over het Spaanse leven.

Lees verder...

O, zo werkt dat hier in Spanje!

Mijn eerste Spaanse college zit erop en nu moet ik twee uur wachten op mijn volgende college, want ja, ik ben in Spanje en daar wordt overal siesta gehouden, ook op de universiteit.

Lees verder...

Lente in Madrid!

Het is eindelijk zover: ik heb mijn eerste heerlijke lenteweek in Madrid achter de rug. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: ‘Het is lente! Het is lente! Het is lente!’, maar ik moet natuurlijk uitkijken dat ik het niet te hard roep, want voor ik het weet slaat het weer om en wordt het koud en regenachtig. Alleen maar doordat ik te hard van stapel ben gelopen. Een beetje ingetogenheid kan dus geen kwaad... maar ik ben stiekem toch heel blij!

Lees verder...

Wisten jullie dat…

Wisten jullie dat er heel veel Spanjaarden roken. Eigenlijk rookt iedereen, zo zag ik gisteren een rokende clown op straat (echt)! Zelfs op tv is het heel normaal dat er een sigaret opgestoken wordt. Het is ook pas een jaar geleden dat het werd verboden te roken in horecagelegenheden.

Lees verder...

Hola todos!

Es momento por mi proxíma blog, porque es muy tiemp pasado. Todovia me dievertiedo en España. Especialemente por las classes de Español, que tengo todos los días. Aprendo mas y tanto escribo esto blog in Español. Nee hoor grapje, ik zal het voor jullie niet te moeilijk maken en alles gewoon in het Nederlands schrijven.

Lees verder...

Dit was Madrid

Nu is mijn titel misschien wat misleidend, want ik ben nog niet in Nederland en het duurt zelfs nog twaalf dagen voor ik weer voet op Nederlandse bodem zet.

Lees verder...

Laatste wijziging: 26-06-2014 10:43