Verenigd Koninkrijk - York - Heleen Vellekoop

Heleen studeert Philosophy, Politics and Economics (PPE) in York. Op deze pagina’s vertelt zij over haar ervaringen en belevenissen.

Hi there!

Mijn naam is Heleen en ik studeer Philosophy, Politics and Economics (PPE) aan de University of York. Dat ik dit – of iets soortgelijks – wilde studeren bedacht ik een kleine drie jaar geleden in China.

Lees verder...

Botte boer tussen de Britten

‘Apologies’, ‘I beg your pardon’, ‘Oh dear, I’m really sorry’, ‘Thank you so much!’, ‘I can’t thank you enough’ zijn zinnetjes waarmee ik in Engeland dagelijks om de oren geslagen word. Want Engelsen zijn nogal beleefd. Met verontschuldigende blikken, neerslaande ogen en eenieder duizendmaal dankend trippelen ze zich op hun teentjes een weg door het sociale leven. Deze Hollandse olifant moest even wennen.

Lees verder...

War of the Roses

Op mijn zevende verhuisde ik weg uit mijn gezapige geboortedorpje in het Groene Hart. Ik had het er best naar mijn zin; ‘s winters schaatsten we op het dichtgevroren slootje aan de overkant van de straat, zomers bouwden we hutten in de hooiberg van de buren. Maar met de dichtstbijzijnde middelbare school op een uur fietsen, leek het mijn ouders goed naar een wat dichtbevolkter gebied te verkassen. Het werd Hilversum.

Lees verder...

Ascot

Vorig jaar kwam ik in mijn campusaccommodatie terecht op een verdieping met tien Britten. Ook dit jaar zijn al mijn huisgenoten Brits. Ze hebben weinig geduld met mijn nostalgische vertellingen over mijn thuisnatie en haar cultuur, en dus moest ik snel integreren.

Lees verder...

Character building

Na een zomer van buffelen bij twee baantjes, was het tijd voor vakantie. Met drie Engelse vriendinnetjes zou ik op reis gaan: eerst naar het Sziget Festival in Hongarije, daarna naar Boedapest en Praag.

Lees verder...

Fancy dress

In één van mijn eerste weken op de universiteit verschenen er in het trappenhuis van mijn block plots briefjes die in kleurige hoofdletters een block party aankondigden. Be there or be square stond er met uitroeptekens en het thema was fancy dress.

Lees verder...

Afstuderen op zijn Engels

Na drie af en toe zware, maar vooral megaleuke jaren aan de University of York was het nu tijd voor de grote dag. De dag waarop mijn status van ‘graduand’ (iemand die zijn uiteindelijke resultaten al weet, maar nog geen diploma heeft ontvangen) naar ‘graduate’ zou veranderen; de dag waarop ik voor mijn bachelor zou afstuderen.

Lees verder...

Wie ben ik?

Na een stage in Schotland en een semester in York, was het weer tijd voor een paar weken Nederland. Toen ik op Schiphol bij de bagageband stond, begon deze na amper een minuut wachten al koffers uit te spuwen. Ik was een beetje verbaasd: wat snel, zeg.

Lees verder...

Wereldburger

Tijdens mijn bachelor werd ik omringd door Britten. Een enkele vriend kwam uit mainland Europe, maar bewust dompelde ik me onder in de Britse cultuur.

Lees verder...

Terugkeer

Na het afronden van alle vakken, werden de studenten op mijn master-opleiding drie maanden op Summer Placement gestuurd om een scriptie te schrijven. De scriptieplaatsen reikten van Sydney tot Parijs, van farmaceutisch bedrijf tot de Wereldgezondheidsorganisatie.

Lees verder...

Laatste wijziging: 26-06-2014 10:53