Verenigde Staten - Ithaca - Marie Zwetsloot

Marie studeert sinds augustus 2011 aan Cornell University in Ithaca. Eerst een master in bodemkunde. En nu een PhD in plantenwetenschappen. Voor haar onderzoek werkt ze ook in Duitsland. Op WilWeg schrijft ze over haar leven en ervaringen in het buitenland.

Out of place?

Mijn bovenbenen plakken aan de wc-bril en er rolt een druppeltje zweet langs mijn rug naar beneden. Het liefst zou ik nu meteen mijn sneeuwschoenen uitdoen, maar het wc-hokje is te klein. Na een lange kerstvakantie in Nederland is dit mijn eerste dag terug in de VS. En ik keek er niet bepaald naar uit.

Lees verder...

Thuishaven

De liftdeuren naar de 18de verdieping gaan open. Op de vloer ligt een oranje kleed met de afbeelding van de Nederlandse leeuw. Ik ben op de goede plek.

Lees verder...

Kassaschaamte

Ze hebben me door. Ik dacht dat ik de halve-liter-fles bier nog kon verbergen tussen een mueslireep en een pakje kauwgom. Maar het is duidelijk waarom ik hier ben. De enige winkel die hier in het katholieke Freising op een zondagmiddag geopend is, is op het station.

Lees verder...

Geen vriend meer

Geen vriend meer. Dat was het strakke plan. Absoluut niet eentje voordat mijn PhD af was. In theorie een plan waar ik me goed aan zou kunnen houden. Ik was immers al bijna twee jaar single. Verder is graduate school niet bepaald de plek waar de droomprinsen uit de lucht komen vallen.

Lees verder...

Laatste wijziging: 26-02-2016 12:03