Zweden - Halmstad - Kajsa

Kajsa is 20 jaar oud en studeert European Studies aan de Hogeschool Zuyd in Maastricht. Het eerste semester van haar derde jaar zit ze in Zweden. Hier doet ze verslag van haar ervaring. Volg haar elke week!

Even voorstellen

Ik zal me eerst voorstellen voor degenen die mij niet kennen. Mijn naam is Kajsa Schultz, ik ben 20 jaar oud en studeer momenteel European Studies aan Hogeschool Zuyd in Maastricht. Vanaf komend jaar ga ik me richten op de stroming Communication and International Business. Het eerste semester van mijn derde jaar ga ik doorbrengen aan Halmstad University in Zweden.

Lees verder...

Klaar voor vertrek

Nadat ik terug ben gekomen van vakantie heb ik nog twee weken full time gewerkt en afgelopen zaterdag was mijn laatste werkdag. Van mijn collega’s heb ik nog cadeautjes gekregen, omdat ik daar helaas definitief afscheid heb moeten nemen. Verder heb ik ook gedag moeten zeggen tegen mijn opa en oma’s, mijn andere familie, de buren, de oppaskindjes en natuurlijk mijn vrienden.

Lees verder...

De eerste dagen

Woensdag moest ik om kwart voor zes op om me klaar te maken voor het vertrek naar Zweden. De tassen pasten allemaal achterin, maar toen moest de fiets nog achterop. De drager op de auto en de fiets daarop was makkelijk te doen, maar probeer zo’n fiets maar eens vast te krijgen.

Lees verder...

Introductiedag

Gisteren had ik introductiedag. Or so I thought… We moesten om 10.00 uur op school zijn. Het is voor mij maar vijf minuutjes fietsen, maar ik ben toch maar op tijd gegaan, want ik wilde natuurlijk niet op het laatste moment binnenkomen.

Lees verder...

De eerste schoolweek

2 September was het dan zover. De eerste schooldag. Ik had in het weekend daarvoor mijn rooster opgezocht en ik mag niet klagen. Iedere week heeft een ander rooster, maar op de meeste dagen heb ik niet zoveel les. Wel zijn sommige lessen echt heel lang. Zo had ik afgelopen donderdag van 8.15 tot 12.00 uur les voor hetzelfde vak.

Lees verder...

Al een maand in Zweden

Het is alweer een tijdje geleden sinds ik een blog heb geschreven, maar hier is dan weer eens een update. Ondertussen is mijn eerste maand in Zweden al voorbij. De tijd vliegt!

Lees verder...

Weer van alles meegemaakt

Er zijn alweer bijna twee weken om sinds de laatste keer dat ik geschreven heb, dus hier weer een nieuwe update over van alles en nog wat dat ik meegemaakt heb.

Lees verder...

Al over de helft

De laatste keer dat ik heb geschreven ging het over mijn reisplannen naar Tallinn, Helsinki en Örebro. Ondertussen ben ik naar alle drie geweest en heb ik mijn eerste tentamens er op zitten.

Lees verder...

De laatste maand is begonnen

Het al december en mijn laatste maand in Halmstad is aangebroken. Nog eventjes en dan zit ik alweer in de auto op weg terug naar Nederland. 21 december komen mijn ouders me weer ophalen en 22 december ben ik weer thuis.

Lees verder...

Laatste blog, alweer vanuit Nederland

De tijd is sneller voorbij gegaan, dus ondertussen ben ik alweer terug in Nederland. Maar ik wilde toch nog een laatste blog schrijven.

Lees verder...

Laatste wijziging: 01-11-2016 14:23