Filipijnen - Iloilo - Maryam

Maryam deed een stage farmacie: "Het is raadzaam om voor je vertrek na te denken over een hoofdvraag en een aantal deelvragen die je beantwoord wilt hebben tijdens je trip."

  • Opleiding: Farmacie
  • Instelling: Universiteit Utrecht
  • Buitenlandervaring: stage
  • Locatie: Iloilo

Maryam Lyousoufi

Hoe lang ben je in het buitenland geweest?

Ik ben drie weken naar Iloilo op de Filipijnen geweest om extra werkervaring op te doen.

Hoe kwam je op het idee om naar het buitenland te gaan?

Omdat ik eerder klaar was met mijn bachelor heb ik ervoor gekozen om die ‘extra’ tijd nuttig te besteden en mijn hobby (reizen) te combineren met mijn studie farmacie aan Universiteit Utrecht.

Had een organisatie of onderwijsinstelling al wat voor je geregeld?

Er zijn niet erg veel opties voor farmaciestudenten om naar het buitenland te gaan. Daardoor kwam ik al snel terecht op de website van Work the World. Wat mij direct aansprak was het feit dat ik wel mijn eigen avontuur zou beleven, wetende dat er een veilige basis is om op terug te vallen. Ook het feit dat ik met andere studenten in een comfortabel huis zou leven sprak mij onwijs aan. Je kunt de drukte opzoeken maar hebt ook gewoon je privacy.

Regelde de organisatie huisvesting voor je?

Het Work the World huis is een groot mooi huis in Iloilo. Je moet wennen aan de warmte aangezien er in het huis geen airco aanwezig is. Voor de rest is het een mooie omgeving waar je op het dak kan zonnen en op de andere verdiepingen kan chillen en relaxen met de andere studenten. Het eten is geweldig! De kok maakt professioneel en zeer gevarieerd eten waar je in het begin van de avond voor naar huis komt.

Deed de organisatie nog meer voor jou?

Bij aankomst in de Filipijnen is alles anders dan je had verwacht en het is echt heel fijn dat er iemand voor jou klaarstaat zodra je uit het vliegtuig stapt. Het is een mooie ervaring om in een ander klimaat, andere omgeving en met andere mensen te zijn.

Waar liep je stage?

Ik liep mee in de ziekenhuisapotheek en werd begeleid door een lieve vrouw van wie ik veel kon leren. Het is leuk dat in het ziekenhuis in Iloilo meerdere satellietapotheken zijn. Op die manier deed ik ervaring op op de verschillende afdelingen in het ziekenhuis, zoals een apotheek bij de 'Emergency Room', 'Operation Room', 'Surgical Pharmacy' et cetera.

Wat deed je tijdens je stage?

Ik heb voornamelijk geobserveerd. Het is raadzaam om voor je vertrek na te denken over een hoofdvraag en een aantal deelvragen die je beantwoord wilt hebben tijdens je trip. Op die manier kun je veel leren en je tijd goed benutten.

Zijn de Filipijnen een aanrader voor andere studenten?

De Filipijnen is een prachtig land met heel veel eilanden (ongeveer 7100). Tijdens je verblijf kun je excursies plannen samen met de andere studenten. Populaire eilanden zoals Boracay kunnen bezocht worden, maar tevens kan de rust opgezocht worden op hele onbekende eilanden.

Waarom zou iedereen eigenlijk een tijdje naar het buitenland moeten gaan?

Het is een zeer leerzame en bijzondere ervaring die ik eenieder aanraad!

Laatste wijziging: 17-07-2014 14:47