Spanje - Benidorm - Michelle

Michelle deed een stage verpleegkunde: "Het is een enorme ervaring en je leert er zó veel van."

  • Opleiding: Verpleegkunde
  • Instelling: Da Vinci College
  • Buitenlandervaring: Stage
  • Locatie: Benidorm

Michelle in Benidorm

Hoe lang ben je in het buitenland geweest?

Ik was 5 maanden in Spanje.

Hoe kwam je op het idee om naar het buitenland te gaan?

In mijn eerste leerjaar werd er een voorlichting georganiseerd over buitenlandse stage en hier moest ik natuurlijk heen! Eigenlijk ben ik sinds dat moment verkocht. Helaas moest ik nog eventjes wachten voordat ik écht kon gaan, maar sinds het tweede leerjaar kon ik alles gaan regelen.

Hoe heb je je stageplek gevonden?

Bij mij op school zijn er heel veel mogelijkheden en keuzes in landen. Als verpleegkundige mag je in Spanje veel meer dan in Nederland. Dit leek mij een leuke uitdaging. Het weer is natuurlijk ook mooi meegenomen!

Had een organisatie iets voor je geregeld?

Mijn school bracht me in contact met het bemiddelingsbureau Estudiantes Costa Blanca. Dat bureau heeft mijn stage en woonruimte geregeld. Ook werd ik vanuit het bemiddelingsbureau begeleid tijdens mijn stage.

Had je leuke huisgenoten?

Ik woonde samen met 2 andere Nederlandse meiden in een huisje, wat ik enorm leuk vond. In totaal zijn we hier met 17 studenten die allemaal via Estudiantes Costa Blanca in hetzelfde dorpje als ik wonen. Eigenlijk vanaf dag 1 heb ik een goede band met de meiden. We waren allemaal vreemden van elkaar, maar ik heb hier vriendinnen voor het leven gemaakt!

Hoe heb je je tijd in het buitenland gefinancierd?

Ik kreeg via school een Erasmusbeurs. Dit was bij mij € 100 per week. Hoeveel geld je via Erasmus krijgt verschilt per school. Ook kreeg ik van DUO een uitwonendenbeurs en ov-vergoeding.

Was dat genoeg?

Omdat ik via een bemiddelingsbureau ging, betaalde ik ook bemiddelingskosten en was mijn huur hoger dan gemiddeld. Maar ik kon het aardig redden met het geld dat ik kreeg. Het leven in Spanje is een stukje goedkoper dan in Nederland.

Hoeveel was je ongeveer kwijt aan levensonderhoud?

Samen met mijn huisgenootjes deed ik gemiddeld voor € 50 per persoon per week aan boodschappen. Wel ging ik in Spanje meer uiteten dan in Nederland en zit je sneller op een terrasje. Dat is hier gelukkig heel goedkoop, maar wel iets om rekening mee te houden!

Tip: Spaar goed van tevoren, zodat je alle leuke dingen kan doen die je wil doen!

Waarom zou iedereen eigenlijk een tijdje naar het buitenland moeten gaan?

Ik kan zoveel vertellen over een buitenlandse stage, maar eigenlijk moet je het gewoon zelf ervaren! Het is een enorme ervaring en je leert er zó veel van. Het is af en toe moeilijk en je komt jezelf tegen, maar het is zo’n enorm gave ervaring! Het is onbeschrijfelijk, ik kan het gevoel niet uitleggen. Dus gewoon doen!

Heb je nog meer tips voor scholieren of studenten die nog naar het buitenland gaan?

Ja: vooral genieten! Echt, geniet van de tijd dat je er bent want het vliegt voorbij!

Michelle

Laatste wijziging: 22-08-2019 10:24