Stage-ervaringen

Wil jij in het buitenland stage lopen? Dan kun je veel leren van de stagiairs die je voor gingen.

Vele stagiairs deelden hun buitenlandervaring met WilWeg. Je vindt er een schat aan tips. Doe er je voordeel mee en maak van jouw stage in het buitenland een onvergetelijke ervaring!

Aruba - Oranjestad - Eva

Eva liep stage bij een tandartsenpraktijk: "Het is heel vreemd dat patiënten helemaal niet geïrriteerd raken als je uitloopt."

Lees verder...

Aruba - Palm Beach - Claudia

Claudia deed een stage hotelmanagement: "Op Aruba heb ik met fantastische mensen in een paradijsje gewoond en gewerkt. Iets waar ik met heel veel plezier op terugkijk."

Lees verder...

Australië - Sydney - Vera

Vera deed een stage voedingsmiddelentechnologie: "Ik heb drie jaar lang in alle zomervakanties full time gewerkt om hier zoveel mogelijk geld voor te sparen."

Lees verder...

Brazilië - Belo Horizonte - Rosine Maria

Rosine Maria deed een stage analytische chemie: "Het nam veel tijd in beslag om mijn visum te regelen."

Lees verder...

Canada - Vancouver - Anouk

Anouk deed een onderzoeksstage geneeskunde: "Voor het verbeteren van je Engels is het zeker goed. En het land is gewoon prachtig."

Lees verder...

Costa Rica - Turrialba - Puck

Puck deed een stage commerciële economie: "Toen ik de beschrijving van het dorp en het land las, was ik meteen verkocht."

Lees verder...

Curaçao - Willemstad - Selma

Selma deed een stage Nederlands recht: "Ook al was stage lopen geen verplicht onderdeel van mijn studie, ik ben ontzettend blij dat ik het gedaan heb."

Lees verder...

Ethiopië - Debre Zeit - Hilde

Hilde ging helpen bij de bouw van een school: “Wat vandaag niet komt, komt morgen.”

Lees verder...

Finland - Helsinki - Kim

Kim deed een stage International Business and Management Studies: "Het is erg fijn om de voordeur open te doen en te beseffen dat je zeven nieuwe vrienden hebt."

Lees verder...

Frankrijk - Lille - Noekie

Noekie studeerde en liep stage in Lille: "Omdat Frankrijk het land is van de bureaucratie, heb ik zelf veel op papier moeten regelen. Bijna niets kon online."

Lees verder...

Ghana - Wli - Ilse

Ilse deed vrijwilligerswerk in Ghana: “Je groeit hier zo ontzettend veel van. Ik denk dat het voor iedereen goed is om eens uit je comfortzone te stappen en een totaal andere cultuur te leren kennen. Ondanks dat dit in het begin misschien wat onwennig is.”

Lees verder...

India - Madurai - Teun

Teun deed een stage milieukunde: "Afscheid nemen was de enige minder leuke ervaring."

Lees verder...

Indonesië - Jakarta - Ronald

Ronald deed een stage bij Stock Exchange: "Ook als ik geen plannen had gebeurde er altijd wel iets omdat het makkelijk is om contact te hebben met de lokale bevolking."

Lees verder...

Indonesië - Surabaya en Jakarta - Egide

Egide deed een studie en een stage trade management: "Studeren in Indonesië was een aparte ervaring. En tijdens mijn stage heb ik erg veel geleerd over de Indonesische bedrijfscultuur en de islam. Opvallend was hoe werk en privé in elkaar overlopen."

Lees verder...

Nieuw-Zeeland - Albaney - Lisette

Lisette deed een stage integrale veiligheid: "Kies een land dat echt bij je past en je hebt een onvergetelijke ervaring."

Lees verder...

Sint-Maarten - Philipsburg - Simone

Simone deed een stage pedagogische wetenschappen: “Ik merkte te laat dat het belangrijk was om op tijd te beginnen met de voorbereidingen.”

Lees verder...

Spanje - Benidorm - Michelle

Michelle deed een stage verpleegkunde: "Het is een enorme ervaring en je leert er zó veel van."

Lees verder...

Spanje - Madrid - Samantha

Samantha Bolte liep stage bij het Nederlands Bureau voor Tourisme en Congressen in Madrid: “Ik was al eerder voor een uitwisseling naar Pennsylvania geweest en dat smaakte naar meer!”

Lees verder...

Sri Lanka - Colombo - Saman

Saman deed een stage media, informatie en communicatie: "Ik heb zo veel over mezelf geleerd. Ik ben klaar om de maatschappij in te gaan!"

Lees verder...

Sri Lanka - Kandy - Nilan

Nilan Kathiravetpillai ging ná haar afstuderen met Work the World naar Sri Lanka. Als kersverse arts liep ze vijf weken mee in het ziekenhuis. “Ondanks gebrek aan materiaal zijn ze van de nieuwste onderzoeken op de hoogte.”

Lees verder...

Laatste wijziging: 27-06-2014 12:02