Stage-ervaringen

Wil jij in het buitenland stage lopen? Dan kun je veel leren van de stagiairs die je voor gingen.

Vele stagiairs deelden hun buitenlandervaring met WilWeg. Je vindt er een schat aan tips. Doe er je voordeel mee en maak van jouw stage in het buitenland een onvergetelijke ervaring!

Aruba - Palm Beach - Claudia

Claudia deed een stage hotelmanagement: "Op Aruba heb ik met fantastische mensen in een paradijsje gewoond en gewerkt. Iets waar ik met heel veel plezier op terugkijk."

Lees verder...

Brazilië - Belo Horizonte - Rosine Maria

Rosine Maria deed een stage analytische chemie: "Het nam veel tijd in beslag om mijn visum te regelen."

Lees verder...

Canada - Vancouver - Anouk

Anouk deed een onderzoeksstage geneeskunde: "Voor het verbeteren van je Engels is het zeker goed. En het land is gewoon prachtig."

Lees verder...

Ethiopië - Debre Zeit - Hilde

Hilde ging helpen bij de bouw van een school: “Wat vandaag niet komt, komt morgen.”

Lees verder...

Finland - Helsinki - Kim

Kim deed een stage International Business and Management Studies: "Het is erg fijn om de voordeur open te doen en te beseffen dat je zeven nieuwe vrienden hebt."

Lees verder...

Frankrijk - Lille - Noekie

Noekie studeerde en liep stage in Lille: "Omdat Frankrijk het land is van de bureaucratie, heb ik zelf veel op papier moeten regelen. Bijna niets kon online."

Lees verder...

Ghana - Wli - Ilse

Ilse deed vrijwilligerswerk in Ghana: “Je groeit hier zo ontzettend veel van. Ik denk dat het voor iedereen goed is om eens uit je comfortzone te stappen en een totaal andere cultuur te leren kennen. Ondanks dat dit in het begin misschien wat onwennig is.”

Lees verder...

Indonesië - Jakarta - Ronald

Ronald deed een stage bij Stock Exchange: "Ook als ik geen plannen had gebeurde er altijd wel iets omdat het makkelijk is om contact te hebben met de lokale bevolking."

Lees verder...

Indonesië - Surabaya en Jakarta - Egide

Egide deed een studie en een stage trade management: "Studeren in Indonesië was een aparte ervaring. En tijdens mijn stage heb ik erg veel geleerd over de Indonesische bedrijfscultuur en de islam. Opvallend was hoe werk en privé in elkaar overlopen."

Lees verder...

Mexico - Mexico Stad - Nathan

Nathan deed een stage International Relations. "Als persoon groei je enorm van een verblijf in het buitenland, en je zult hoogstwaarschijnlijk terugkeren met hele mooie herinneringen."

Lees verder...

Oostenrijk - Linz - Talitha

Talitha studeert HBO Docent Beelende Kunst en ging voor haar stage naar Oostenrijk: “Alles wat ik in het buitenland heb geleerd pas ik nog dagelijks toe.”

Lees verder...

Thailand - Ao Nang - Pleunie

Pleunie deed een stage sociaal pedagogische hulpverlening: "Een paar volwassenen uit de buurt kwamen hier om Engelse les van ons te krijgen. In ruil voor onze les kregen wij les in Thaise nijverheid."

Lees verder...

Tsjechië - Praag - Elsje

Elsje liep stage bij een ambassade: "Ik wilde graag stagelopen bij een diplomatieke vertegenwoordiging in het buitenland."

Lees verder...

Verenigde Staten - Fort Lauderdale - Tommy

Tommy deed een stage international hospitality management: "Denk eraan dat je 100 procent zeker moet zijn van je keuze, want vaak is er geen weg terug."

Lees verder...

Verenigde Staten - New York - Levy

Levy deed een stage vastgoed en makelaardij: "5 tot 6 maanden voor mijn stage ben ik begonnen met de voorbereidingen. Deze periode heb je zeker nodig om alle puntjes op de i te zetten."

Lees verder...

Zuid-Afrika - Kaapstad - Amber

Amber deed een stage toerisme: "WOW. Wat een grote, mooie stad en wat een prestatie dat ik dit in mijn eentje doe."

Lees verder...

Zuid-Afrika - Kaapstad - Frank

Frank deed een stage automotive management: "Voor vier maanden stage en 2 maanden reizen was ik in totaal ongeveer € 900 kwijt en dit was het dubbel en dwars waard!"

Lees verder...

Zuid-Afrika - Pretoria - Irene

Irene studeerde International Relations en deed een stage bij de Nederlandse ambassade in Zuid-Afrika. "Je moet allerlei dingen op afstand regelen om 6 maanden comfortabel te kunnen leven. Dat is erg lastig als je nog nooit op die plek bent geweest en je daar ook niemand kent. Tijdens deze periode heb ik misschien wel 100x gedacht om op te geven. Achteraf was het alle moeite meer dan waard."

Lees verder...

Zweden - Stockholm - Marjolein

Marjolein deed een onderzoeksstage Biomedische wetenschappen: "In totaal heb ik voor € 3.000 aan beurzen binnen gehaald en heeft het avontuur mij ruim € 9.000 gekost. Maar het was elke euro dik waard!"

Lees verder...

Laatste wijziging: 27-06-2014 12:02