Stage-ervaringen

Wil jij in het buitenland stage lopen? Dan kun je veel leren van de stagiairs die je voor gingen.

Vele stagiairs deelden hun buitenlandervaring met WilWeg. Je vindt er een schat aan tips. Doe er je voordeel mee en maak van jouw stage in het buitenland een onvergetelijke ervaring!

Aruba - Oranjestad - Eva

Eva liep stage bij een tandartsenpraktijk: "Het is heel vreemd dat patiënten helemaal niet geïrriteerd raken als je uitloopt."

Lees verder...

Aruba - Palm Beach - Claudia

Claudia deed een stage hotelmanagement: "Op Aruba heb ik met fantastische mensen in een paradijsje gewoond en gewerkt. Iets waar ik met heel veel plezier op terugkijk."

Lees verder...

Brazilië - Belo Horizonte - Rosine Maria

Rosine Maria deed een stage analytische chemie: "Het nam veel tijd in beslag om mijn visum te regelen."

Lees verder...

Canada - Vancouver - Anouk

Anouk deed een onderzoeksstage geneeskunde: "Voor het verbeteren van je Engels is het zeker goed. En het land is gewoon prachtig."

Lees verder...

Ethiopië - Debre Zeit - Hilde

Hilde ging helpen bij de bouw van een school: “Wat vandaag niet komt, komt morgen.”

Lees verder...

Finland - Helsinki - Kim

Kim deed een stage International Business and Management Studies: "Het is erg fijn om de voordeur open te doen en te beseffen dat je zeven nieuwe vrienden hebt."

Lees verder...

Frankrijk - Lille - Noekie

Noekie studeerde en liep stage in Lille: "Omdat Frankrijk het land is van de bureaucratie, heb ik zelf veel op papier moeten regelen. Bijna niets kon online."

Lees verder...

Ghana - Wli - Ilse

Ilse deed vrijwilligerswerk in Ghana: “Je groeit hier zo ontzettend veel van. Ik denk dat het voor iedereen goed is om eens uit je comfortzone te stappen en een totaal andere cultuur te leren kennen. Ondanks dat dit in het begin misschien wat onwennig is.”

Lees verder...

Indonesië - Jakarta - Ronald

Ronald deed een stage bij Stock Exchange: "Ook als ik geen plannen had gebeurde er altijd wel iets omdat het makkelijk is om contact te hebben met de lokale bevolking."

Lees verder...

Indonesië - Surabaya en Jakarta - Egide

Egide deed een studie en een stage trade management: "Studeren in Indonesië was een aparte ervaring. En tijdens mijn stage heb ik erg veel geleerd over de Indonesische bedrijfscultuur en de islam. Opvallend was hoe werk en privé in elkaar overlopen."

Lees verder...

Mexico - Mexico Stad - Nathan

Nathan deed een stage International Relations. "Als persoon groei je enorm van een verblijf in het buitenland, en je zult hoogstwaarschijnlijk terugkeren met hele mooie herinneringen."

Lees verder...

Oostenrijk - Linz - Talitha

Talitha studeert HBO Docent Beelende Kunst en ging voor haar stage naar Oostenrijk: “Alles wat ik in het buitenland heb geleerd pas ik nog dagelijks toe.”

Lees verder...

Sint-Maarten - Philipsburg - Simone

Simone deed een stage pedagogische wetenschappen: “Ik merkte te laat dat het belangrijk was om op tijd te beginnen met de voorbereidingen.”

Lees verder...

Spanje - Benidorm - Michelle

Michelle deed een stage verpleegkunde: "Het is een enorme ervaring en je leert er zó veel van."

Lees verder...

Thailand - Ao Nang - Pleunie

Pleunie deed een stage sociaal pedagogische hulpverlening: "Een paar volwassenen uit de buurt kwamen hier om Engelse les van ons te krijgen. In ruil voor onze les kregen wij les in Thaise nijverheid."

Lees verder...

Tsjechië - Praag - Elsje

Elsje liep stage bij een ambassade: "Ik wilde graag stagelopen bij een diplomatieke vertegenwoordiging in het buitenland."

Lees verder...

Verenigde Staten - Fort Lauderdale - Tommy

Tommy deed een stage international hospitality management: "Denk eraan dat je 100 procent zeker moet zijn van je keuze, want vaak is er geen weg terug."

Lees verder...

Verenigde Staten - New York - Levy

Levy deed een stage vastgoed en makelaardij: "Vijf tot zes maanden voor mijn stage ben ik begonnen met de voorbereidingen. Deze periode heb je zeker nodig om alle puntjes op de i te zetten."

Lees verder...

Verenigde Staten - New York - Tom

Tom deed een stage multimedia design: "Met een stage in het buitenland kun je je grenzen in je hoofd verleggen, en weet je wat er allemaal mogelijk is. Zo zul je later ook eerder naar het buitenland gaan om te werken, om zo je totale beleving van de wereld te vergroten!"

Lees verder...

Verenigde Staten - San Diego - Wytske

Wytske deed een stage Human Resource Management: "Toen ik mijn visum binnen had, heb ik een ticket geboekt en ben ik de volgende dag vertrokken."

Lees verder...

Laatste wijziging: 27-06-2014 12:02