Stage-ervaringen

Wil jij in het buitenland stage lopen? Dan kun je veel leren van de stagiairs die je voor gingen.

Vele stagiairs deelden hun buitenlandervaring met WilWeg. Je vindt er een schat aan tips. Doe er je voordeel mee en maak van jouw stage in het buitenland een onvergetelijke ervaring!

Argentinië - Mendoza - Maarten

Maarten deed een stage fysiotherapie: "Uiteindelijk kon ik daar zoveel leren dat ik mijn verblijf zelfs met vier weken verlengd heb."

Lees verder...

Aruba - Oranjestad - Eva

Eva liep stage bij een tandartsenpraktijk: "Het is heel vreemd dat patiënten helemaal niet geïrriteerd raken als je uitloopt."

Lees verder...

Australië - Sydney - Vera

Vera deed een stage voedingsmiddelentechnologie: "Ik heb drie jaar lang in alle zomervakanties full time gewerkt om hier zoveel mogelijk geld voor te sparen."

Lees verder...

België - Brussel - Carlien

Carlien deed een stage digitale media en communicatie: "Mijn buitenlandervaring heeft mij veel zelfverzekerdheid gegeven, en vooral ook meer cultural awareness."

Lees verder...

Brazilië - Belo Horizonte - Rosine Maria

Rosine Maria deed een stage analytische chemie: "Het nam veel tijd in beslag om mijn visum te regelen."

Lees verder...

Canada - Vancouver - Anouk

Anouk deed een onderzoeksstage geneeskunde: "Voor het verbeteren van je Engels is het zeker goed. En het land is gewoon prachtig."

Lees verder...

Costa Rica - Turrialba - Puck

Puck deed een stage commerciële economie: "Toen ik de beschrijving van het dorp en het land las, was ik meteen verkocht."

Lees verder...

Curaçao - Willemstad - Selma

Selma deed een stage Nederlands recht: "Ook al was stage lopen geen verplicht onderdeel van mijn studie, ik ben ontzettend blij dat ik het gedaan heb."

Lees verder...

Duitsland - München - Willemijn

Willemijn liep stage bij een online fashion community: “Een stage in het buitenland, daar was ik naar op zoek. Dat ik in Duitsland zou eindigen bij een online fashion community, had ik toen nog niet voor ogen.”

Lees verder...

Ethiopië - Debre Zeit - Hilde

Hilde ging helpen bij de bouw van een school: “Wat vandaag niet komt, komt morgen.”

Lees verder...

Fiji - Nadi Town - Anne

Anne deed een stage sociaal pedagogische hulpverlening: "Ik heb vrienden voor het leven gemaakt en ik hoop dat ik nog een keer terug kan naar het mooiste eiland op aarde."

Lees verder...

Filipijnen - Iloilo - Maryam

Maryam deed een stage farmacie: "Het is raadzaam om voor je vertrek na te denken over een hoofdvraag en een aantal deelvragen die je beantwoord wilt hebben tijdens je trip."

Lees verder...

Finland - Helsinki - Kim

Kim deed een stage International Business and Management Studies: "Het is erg fijn om de voordeur open te doen en te beseffen dat je zeven nieuwe vrienden hebt."

Lees verder...

India - Madurai - Teun

Teun deed een stage milieukunde: "Afscheid nemen was de enige minder leuke ervaring."

Lees verder...

Indonesië - Jakarta - Ronald

Ronald deed een stage bij Stock Exchange: "Ook als ik geen plannen had gebeurde er altijd wel iets omdat het makkelijk is om contact te hebben met de lokale bevolking."

Lees verder...

Indonesië - Surabaya en Jakarta - Egide

Egide deed een studie en een stage trade management: "Studeren in Indonesië was een aparte ervaring. En tijdens mijn stage heb ik erg veel geleerd over de Indonesische bedrijfscultuur en de islam. Opvallend was hoe werk en privé in elkaar overlopen."

Lees verder...

Nieuw-Zeeland - Albaney - Lisette

Lisette deed een stage integrale veiligheid: "Kies een land dat echt bij je past en je hebt een onvergetelijke ervaring."

Lees verder...

Rusland - Moskou - Peter

Peter ging voor een zomercursus naar Rusland, maar bleef er uiteindelijk drie jaar. "Van zomercursus tot opleiding, tot stage naar werk."

Lees verder...

Sint-Maarten - Philipsburg - Simone

Simone deed een stage pedagogische wetenschappen: “Ik merkte te laat dat het belangrijk was om op tijd te beginnen met de voorbereidingen.”

Lees verder...

Spanje - Madrid - Samantha

Samantha Bolte liep stage bij het Nederlands Bureau voor Tourisme en Congressen in Madrid: “Ik was al eerder voor een uitwisseling naar Pennsylvania geweest en dat smaakte naar meer!”

Lees verder...

Laatste wijziging: 27-06-2014 12:02