Stage-ervaringen

Wil jij in het buitenland stage lopen? Dan kun je veel leren van de stagiairs die je voor gingen.

Vele stagiairs deelden hun buitenlandervaring met WilWeg. Je vindt er een schat aan tips. Doe er je voordeel mee en maak van jouw stage in het buitenland een onvergetelijke ervaring!

Aruba - Palm Beach - Claudia

Claudia deed een stage hotelmanagement: "Op Aruba heb ik met fantastische mensen in een paradijsje gewoond en gewerkt. Iets waar ik met heel veel plezier op terugkijk."

Lees verder...

Brazilië - Belo Horizonte - Rosine Maria

Rosine Maria deed een stage analytische chemie: "Het nam veel tijd in beslag om mijn visum te regelen."

Lees verder...

Canada - Vancouver - Anouk

Anouk deed een onderzoeksstage geneeskunde: "Voor het verbeteren van je Engels is het zeker goed. En het land is gewoon prachtig."

Lees verder...

Curaçao - Willemstad - Demi

Demi deed een stage in Curaçao. "Als Usain Bolt vloog ik door de straten met de lekkerste snacks en drankjes. Tot ik oog in oog stond met een megacamera! Het was de lokale tv."

Lees verder...

Ethiopië - Debre Zeit - Hilde

Hilde ging helpen bij de bouw van een school: “Wat vandaag niet komt, komt morgen.”

Lees verder...

Finland - Helsinki - Kim

Kim deed een stage International Business and Management Studies: "Het is erg fijn om de voordeur open te doen en te beseffen dat je zeven nieuwe vrienden hebt."

Lees verder...

Frankrijk - Lille - Noekie

Noekie studeerde en liep stage in Lille: "Omdat Frankrijk het land is van de bureaucratie, heb ik zelf veel op papier moeten regelen. Bijna niets kon online."

Lees verder...

Ghana - Wli - Ilse

Ilse deed vrijwilligerswerk in Ghana: “Je groeit hier zo ontzettend veel van. Ik denk dat het voor iedereen goed is om eens uit je comfortzone te stappen en een totaal andere cultuur te leren kennen. Ondanks dat dit in het begin misschien wat onwennig is.”

Lees verder...

Indonesië - Jakarta - Ronald

Ronald deed een stage bij Stock Exchange: "Ook als ik geen plannen had gebeurde er altijd wel iets omdat het makkelijk is om contact te hebben met de lokale bevolking."

Lees verder...

Indonesië - Surabaya en Jakarta - Egide

Egide deed een studie en een stage trade management: "Studeren in Indonesië was een aparte ervaring. En tijdens mijn stage heb ik erg veel geleerd over de Indonesische bedrijfscultuur en de islam. Opvallend was hoe werk en privé in elkaar overlopen."

Lees verder...

Mexico - Mexico Stad - Nathan

Nathan deed een stage International Relations. "Als persoon groei je enorm van een verblijf in het buitenland, en je zult hoogstwaarschijnlijk terugkeren met hele mooie herinneringen."

Lees verder...

Oostenrijk - Linz - Talitha

Talitha studeert HBO Docent Beelende Kunst en ging voor haar stage naar Oostenrijk: “Alles wat ik in het buitenland heb geleerd pas ik nog dagelijks toe.”

Lees verder...

Spanje - Barcelona - Elise

Elise liep een semester stage in Barcelona. "De stage had ik zelf geregeld, dit kostte veel tijd en moeite. Uiteindelijk heb ik afgelopen schooljaar 90 bedrijven benaderd!"

Lees verder...

Thailand - Ao Nang - Pleunie

Pleunie deed een stage sociaal pedagogische hulpverlening: "Een paar volwassenen uit de buurt kwamen hier om Engelse les van ons te krijgen. In ruil voor onze les kregen wij les in Thaise nijverheid."

Lees verder...

Tsjechië - Praag - Elsje

Elsje liep stage bij een ambassade: "Ik wilde graag stagelopen bij een diplomatieke vertegenwoordiging in het buitenland."

Lees verder...

Verenigde Staten - Fort Lauderdale - Tommy

Tommy deed een stage international hospitality management: "Denk eraan dat je 100 procent zeker moet zijn van je keuze, want vaak is er geen weg terug."

Lees verder...

Verenigde Staten - New York - Levy

Levy deed een stage vastgoed en makelaardij: "5 tot 6 maanden voor mijn stage ben ik begonnen met de voorbereidingen. Deze periode heb je zeker nodig om alle puntjes op de i te zetten."

Lees verder...

Zuid-Afrika - Kaapstad - Amber

Amber deed een stage toerisme: "WOW. Wat een grote, mooie stad en wat een prestatie dat ik dit in mijn eentje doe."

Lees verder...

Zuid-Afrika - Kaapstad - Frank

Frank deed een stage automotive management: "Voor vier maanden stage en 2 maanden reizen was ik in totaal ongeveer € 900 kwijt en dit was het dubbel en dwars waard!"

Lees verder...

Zuid-Afrika - Kaapstad - Nadia

Nadia deed een stage in Kaapstad. "Eerst ergerde ik me mateloos aan trage caissières in Zuid-Afrika en bussen die altijd te laat kwamen. Nu stoor ik me aan geklaag over openbaar vervoer in Nederland."

Lees verder...

Laatste wijziging: 27-06-2014 12:02