Studie-ervaringen

Wil jij een tijdje in het buitenland studeren? Dan kun je veel leren van de studenten die je voor gingen.

Deze studenten deelden hun buitenlandervaring met WilWeg. Je vindt er een schat aan tips. Doe er je voordeel mee en maak van jouw studie in het buitenland een onvergetelijke ervaring!

België - Leuven - Gwendolyn

Gwendolyn deed een minor criminologie: “Facebook was een goed alternatief om een kamer te vinden.”

Lees verder...

Canada - Montréal - Lisa

Lisa deed een uitwisseling American studies: "Ik had verwacht dat het moeilijk zou zijn om een kamer te vinden, maar ik heb er vrijwel meteen een bemachtigd via AirBnB."

Lees verder...

Canada - Toronto - Iris

Iris deed een uitwisseling sociologie: "Academisch heb ik zeker de uitdaging gevonden die ik zocht".

Lees verder...

China - Beijing - Hidde

Hidde studeert twee semesters aan Beijing Language and Culture University (BLCU) om Mandarijn te leren. Elke maand schrijft hij een nieuwe blogpost over zijn ervaringen in China.

Lees verder...

China - Beijing - Loes

Loes studeerde Chinees: "Ik wilde eindelijk horen, proeven, ruiken, voelen en zien hoe en wat het China was waarover ik zoveel leerde."

Lees verder...

China - Beijing - Max

Max deed een semester chinastudies: "Als je open staat voor nieuwe evaringen, is China een geweldige bestemming."

Lees verder...

China - Beijing - Stacy

Stacy deed een fixed minor business language and culture: "Om zeker te weten dat ik naar China wilde, heb ik gesproken met een jongen die precies dezelfde minor had gedaan. Toen was ik helemaal zeker van mijn zaak."

Lees verder...

China - Beijing - Vincent

Vincent deed een semester Chinees: "De uitwisseling van gewoonten enorm fascinerend en soms ook hilarisch."

Lees verder...

China - Hong Kong - Wanisha

Wanisha deed een uitwisseling International Communication and Media: "Die struggle in het begin moet je waarschijnlijk in elk land moeten doorstaan. Maar je krijgt ook the reward aan het eind."

Lees verder...

China - Hongkong - Roy

Roy deed een uitwisseling Arbeid, Organisatie & Management aan de Chinese University of Hong Kong. "De diversiteit is zo tof. Het ene moment loop je door drukke winkelstraten met markten en wolkenkrabbers, een half uur later lig je op een mooi strand tussen de bergen."

Lees verder...

China - Shanghai - Sanne

Sanne volgt rechtenvakken in Shanghai: "Ik vond het heel erg spannend, maar ik moest de eerste dag veel regelen. Ik had dus niet veel tijd om stil te staan bij het feit dat ik me ineens in mijn eentje aan de andere kant van de wereld bevond, in een stad waar maar heel weinig mensen Engels spreken."

Lees verder...

China - Shanghai - Sophie

Sophie deed een semester finance: “Ik heb slapeloze nachten gehad!”

Lees verder...

Denemarken - Aarhus - Bas

Bas deed een semester pedagogiek: "Als je twijfelt zeg ik: gaan!"

Lees verder...

Denemarken - Aarhus - Fenne

Fenne doet een master Strategy, Organisation and Leadership: “Ik mocht een live interview aanschouwen met zijne koninklijke hoogheid Prins Joachim van Denemarken.”

Lees verder...

Denemarken - Haderslev - Jelmer

Jelmer studeert Business Language and IT Based marketing communication: "Na 3 jaar in Denemarken voel ik me toch wel een stukje Deens en voel ik me hier ook erg thuis."

Lees verder...

Duitsland - Frankfurt-Oder en Berlijn - Felix

Felix deed een master International Business Administration: "Aan studeren in Berlijn en Frankfurt-Oder zijn bijna geen kosten verbonden!"

Lees verder...

Duitsland - Heidelberg - Lisette

Lisette volgt een Master American Studies in Heidelberg, Duitsland. Ze koos er bewust voor om Amerika vanuit een ander Europees land te bekijken. Op deze manier vangt ze twee culturele vliegen in één klap.

Lees verder...

Duitsland - Münster - Cathelijne

Cathelijne deed een semester Griekse en Latijnse Taal & Cultuur: "Ik heb geleerd om mijn eigen problemen op te lossen en ik ben er een stuk socialer van geworden."

Lees verder...

Finland - Metropolia - Alexander

Alexander deed een minor voor zijn ICT-studie. “Ik heb al met al een fantastische tijd gehad in Finland en ga dit land zeker missen. Als de kans zich weer zou voordoen zou ik zeker weer gaan.”

Lees verder...

Finland - Turku - Demi

Demi deed een minor International Business in het kader van haar opleiding Commerciële Economie. "Finland is een relatief duur land, maar je krijgt de hoogste klasse Erasmus en met voldoende eigen geld red je het wel."

Lees verder...

Laatste wijziging: 27-06-2014 12:02