Studie-ervaringen

Wil jij een tijdje in het buitenland studeren? Dan kun je veel leren van de studenten die je voor gingen.

Deze studenten deelden hun buitenlandervaring met WilWeg. Je vindt er een schat aan tips. Doe er je voordeel mee en maak van jouw studie in het buitenland een onvergetelijke ervaring!

Australië - Sydney - Patrick

Patrick deed een master of commerce in marketing: "Ik heb in Sydney vele honderden internationale studenten ontmoet, en niemand had er spijt van dat ze het gedaan hadden. Studeren in het buitenland is niet alleen maar het behalen van een papiertje. Belangrijker is het avontuur en alle ervaringen die je opdoet."

Lees verder...

België - Antwerpen - Jessica

Jessica deed een master governance and development: "Gebruik als student de vrijheid die je hebt. Als je eenmaal een vaste baan en een huisje hebt, is het veel moeilijker om nog naar het buitenland te gaan. Maak van de wereld jouw wereld!"

Lees verder...

België - Leuven - Gwendolyn

Gwendolyn deed een minor criminologie: “Facebook was een goed alternatief om een kamer te vinden.”

Lees verder...

Canada - Montréal - Florine

Florine studeerde international communication and media: "Ik had van tevoren veel buitenlandverhalen gehoord, maar zoiets zelf meemaken heeft al deze verhalen overtroffen."

Lees verder...

Canada - Toronto - Iris

Iris deed een uitwisseling sociologie: "Academisch heb ik zeker de uitdaging gevonden die ik zocht".

Lees verder...

China - Beijing - Hidde

Hidde studeert twee semesters aan Beijing Language and Culture University (BLCU) om Mandarijn te leren. Elke maand schrijft hij een nieuwe blogpost over zijn ervaringen in China.

Lees verder...

China - Beijing - Loes

Loes studeerde Chinees: "Ik wilde eindelijk horen, proeven, ruiken, voelen en zien hoe en wat het China was waarover ik zoveel leerde."

Lees verder...

China - Beijing - Max

Max deed een semester chinastudies: "Als je open staat voor nieuwe evaringen, is China een geweldige bestemming."

Lees verder...

China - Beijing - Stacy

Stacy deed een fixed minor business language and culture: "Om zeker te weten dat ik naar China wilde, heb ik gesproken met een jongen die precies dezelfde minor had gedaan. Toen was ik helemaal zeker van mijn zaak."

Lees verder...

China - Hong Kong - Justine

Justine studeert Communicatie in Leeuwarden. Voor haar vrije minor gaat ze een half jaar naar Hong Kong. Op WilWeg deelt ze haar ervaringen.

Lees verder...

China - Hong Kong - Wanisha

Wanisha deed een uitwisseling International Communication and Media: "Die struggle in het begin moet je waarschijnlijk in elk land moeten doorstaan. Maar je krijgt ook the reward aan het eind."

Lees verder...

China - Hongkong - Roy

Roy deed een uitwisseling Arbeid, Organisatie & Management aan de Chinese University of Hong Kong. "De diversiteit is zo tof. Het ene moment loop je door drukke winkelstraten met markten en wolkenkrabbers, een half uur later lig je op een mooi strand tussen de bergen."

Lees verder...

China - Shanghai - Sanne

Sanne deed een master Chinese economy: "Ik zie mezelf de komende jaren nog niet naar Nederland terugkeren."

Lees verder...

China - Shanghai - Sophie

Sophie deed een semester finance: “Ik heb slapeloze nachten gehad!”

Lees verder...

Denemarken - Aarhus - Bas

Bas deed een semester pedagogiek: "Als je twijfelt zeg ik: gaan!"

Lees verder...

Denemarken - Aarhus - Fenne

Fenne doet een master Strategy, Organisation and Leadership: “Ik mocht een live interview aanschouwen met zijne koninklijke hoogheid Prins Joachim van Denemarken.”

Lees verder...

Denemarken - Aarhus - Iris

Iris verruilt Nederland voor Denemarken om zes maanden als uitwisselingsstudent door te brengen aan de Aarhus School of Business. In haar blog vertelt ze over hoe het haar daar vergaat.

Lees verder...

Denemarken - Haderslev - Jelmer

Jelmer studeert Business Language and IT Based marketing communication: "Na 3 jaar in Denemarken voel ik me toch wel een stukje Deens en voel ik me hier ook erg thuis."

Lees verder...

Duitsland - Frankfurt-Oder en Berlijn - Felix

Felix deed een master International Business Administration: "Aan studeren in Berlijn en Frankfurt-Oder zijn bijna geen kosten verbonden!"

Lees verder...

Duitsland - Heidelberg - Lisette

Lisette volgt een Master American Studies in Heidelberg, Duitsland. Ze koos er bewust voor om Amerika vanuit een ander Europees land te bekijken. Op deze manier vangt ze twee culturele vliegen in één klap.

Lees verder...

Laatste wijziging: 27-06-2014 12:02