Studie-ervaringen

Wil jij een tijdje in het buitenland studeren? Dan kun je veel leren van de studenten die je voor gingen.

Deze studenten deelden hun buitenlandervaring met WilWeg. Je vindt er een schat aan tips. Doe er je voordeel mee en maak van jouw studie in het buitenland een onvergetelijke ervaring!

België - Leuven - Gwendolyn

Gwendolyn deed een minor criminologie: “Facebook was een goed alternatief om een kamer te vinden.”

Lees verder...

Canada - Montréal - Lisa

Lisa deed een uitwisseling American studies: "Ik had verwacht dat het moeilijk zou zijn om een kamer te vinden, maar ik heb er vrijwel meteen een bemachtigd via AirBnB."

Lees verder...

Canada - Toronto - Iris

Iris deed een uitwisseling sociologie: "Academisch heb ik zeker de uitdaging gevonden die ik zocht".

Lees verder...

China - Beijing - Hidde

Hidde studeert twee semesters aan Beijing Language and Culture University (BLCU) om Mandarijn te leren. Elke maand schrijft hij een nieuwe blogpost over zijn ervaringen in China.

Lees verder...

China - Beijing - Vincent

Vincent deed een semester Chinees: "De uitwisseling van gewoonten enorm fascinerend en soms ook hilarisch."

Lees verder...

China - Hongkong - Roy

Roy deed een uitwisseling Arbeid, Organisatie & Management aan de Chinese University of Hong Kong. "De diversiteit is zo tof. Het ene moment loop je door drukke winkelstraten met markten en wolkenkrabbers, een half uur later lig je op een mooi strand tussen de bergen."

Lees verder...

China - Shanghai - Sanne

Sanne volgt rechtenvakken in Shanghai: "Ik vond het heel erg spannend, maar ik moest de eerste dag veel regelen. Ik had dus niet veel tijd om stil te staan bij het feit dat ik me ineens in mijn eentje aan de andere kant van de wereld bevond, in een stad waar maar heel weinig mensen Engels spreken."

Lees verder...

Denemarken - Aarhus - Bas

Bas deed een semester pedagogiek: "Als je twijfelt zeg ik: gaan!"

Lees verder...

Denemarken - Haderslev - Jelmer

Jelmer studeert Business Language and IT Based marketing communication: "Na 3 jaar in Denemarken voel ik me toch wel een stukje Deens en voel ik me hier ook erg thuis."

Lees verder...

Duitsland - Münster - Cathelijne

Cathelijne deed een semester Griekse en Latijnse Taal & Cultuur: "Ik heb geleerd om mijn eigen problemen op te lossen en ik ben er een stuk socialer van geworden."

Lees verder...

Finland - Metropolia - Alexander

Alexander deed een minor voor zijn ICT-studie. “Ik heb al met al een fantastische tijd gehad in Finland en ga dit land zeker missen. Als de kans zich weer zou voordoen zou ik zeker weer gaan.”

Lees verder...

Finland - Turku - Demi

Demi deed een minor International Business in het kader van haar opleiding Commerciële Economie. "Finland is een relatief duur land, maar je krijgt de hoogste klasse Erasmus en met voldoende eigen geld red je het wel."

Lees verder...

Frankrijk - Aix-en-Provence - Sabien

Voor haar studie lerarenopleiding Frans ging Sabien naar het zuiden van Frankrijk, waar ze de tijd van haar leven had.

Lees verder...

Frankrijk - Lille - Noekie

Noekie studeerde en liep stage in Lille: "Omdat Frankrijk het land is van de bureaucratie, heb ik zelf veel op papier moeten regelen. Bijna niets kon online."

Lees verder...

Ierland - Dublin - Amber

Amber deed een uitwisseling toerisme: "Dublin stond bij mij op nummer 1 en gelukkig werd ik toegewezen op deze plek!"

Lees verder...

Ierland - Limerick - Mirna

Mirna deed een uitwisseling bestuurskunde. "Toen het eenmaal zover was om weg te gaan vond ik het toch wel erg spannend."

Lees verder...

India - Udaipur - Iris

Iris deed onderzoek voor haar studie antropologie: "Als antropoloog met een speciale interesse voor gendervraagstukken, vond ik het een geweldige ervaring om in India onderzoek te mogen doen naar de politieke participatie van vrouwen."

Lees verder...

Indonesië - Surabaya en Jakarta - Egide

Egide deed een studie en een stage trade management: "Studeren in Indonesië was een aparte ervaring. En tijdens mijn stage heb ik erg veel geleerd over de Indonesische bedrijfscultuur en de islam. Opvallend was hoe werk en privé in elkaar overlopen."

Lees verder...

Indonesië - Yogyakarta - Femke

Femke reisde door Zuidoost-Azië. Indonesië won haar hart. Ze werd aangenomen voor het Darmasiswa Scholarship en nu woont en studeert ze één jaar in Yogyakarta, Indonesië. Voor WilWeg blogt ze over haar ervaringen.

Lees verder...

Laatste wijziging: 27-06-2014 12:02