Wereldreis - Marleen

Marleen deed een tussenjaar in Canada, Australië en Nieuw-Zeeland: "Ik heb een super jaar gehad en veel vrienden van over de hele wereld gemaakt. Ik zou iedereen aanraden het ook te doen."

  • Opleiding: Civiele Techniek
  • Instelling: TU Delft
  • Buitenlandervaring: Tussenjaar
  • Locatie: Canada, Australië en Nieuw-Zeeland

Marleen op wereldreis

Hoe lang ben je in het buitenland geweest?

Na de middelbare school ben ik voor 11 maanden naar het buitenland vertrokken. In dat tussenjaar heb ik 3 verschillende landen bezocht.

Wat heb je in Canada gedaan?

Ik ben begonnen in Canada. Nadat ik de trein van Vancouver naar Toronto had genomen, die 4 dagen duurden, begon in Toronto mijn Engelse Taalcursus voor 3 maanden. Deze taalcursus heb ik geregeld via de organisatie Education First (EF). Tijdens deze taalcursus heb ik mijn Cambridge Examen gehaald.

Hoe zag je sociale leven in Canada eruit?

Ik maakte veel vrienden via de school. Ik sliep in een gastgezin en deelde een kamer met een Mexicaans meisje met wie ik vandaag de dag nog steeds contact heb. We hebben een honkbalwedstrijd, basketbalwedstrijd en icehockeywedstrijd gezien. Ook was ik veel met mijn vriendinnen in het winkelcentrum te vinden om gezellig samen te kletsen en te shoppen.

Wat heb je in Australië gedaan?

Toen mijn taalcursus voorbij was, ben ik vertrokken naar Australië. Daar heb ik een maand rondgereisd. Ik ben in Adelaide begonnen en toen naar Alice Springs gereden om daar een driedaagse tour naar Ayers Rock te maken. Daarna via Adelaide naar Sydney doorgereisd.

Wat was het meest bijzondere dat je meemaakte in Australië?

Kerst heb ik gevierd op het strand in Melbourne met een hamburger gemaakt van kangaroovlees en nieuw jaar heb ik met een meisje uit Hong Kong gevierd bij het Opera House met uitzicht op de Sydney Harbour Bridge. Voor het beste plekje moesten we al om 12 uur ‘s middags richting het Opera House en hebben daar de hele dag in de brandende zon gezeten wachtend op het vuurwerk. Een ervaring om niet meer te vergeten.

Wat heb je op het zuidereiland van Nieuw-Zeeland gedaan?

Na nieuwjaar ben ik voor 2 maanden naar Nieuw-Zeeland gegaan. De eerste maand heb ik met de Straybus over het zuidereiland gereisd. De Straybus is een backpackers hop-on-hop-off bus. Dat betekent dat je op elke plek van de bus mag gaan en op elk gewenst moment er weer op springen. Tijdens deze busreis heb ik veel leuke vrienden gemaakt en zijn we bijna elke avond op stap geweest. Erg gezellig. Ook hebben we in Queenstown de lekkerste burger van de wereld gegeten.

Wat heb je op het noordereiland van Nieuw-Zeeland gedaan?

Na een maand was het tijd om naar het noordereiland te vertrekken. Daar kwam m’n vader me opzoeken. We hebben een campervan gehuurd en het eiland overgereden. Het noordereiland is heel anders dan het zuidereiland. Waar je op het zuidereiland veel bergen en gletsjers hebt, heb je op het noordereiland veel vulkanen. Het bekende Hobbiton hebben we zeker niet overgeslagen.

Wat heb je de rest van je tussenjaar gedaan?

Na 2 maanden Nieuw-Zeeland was het tijd voor het laatste deel van mijn reis. Ik ben terug gevlogen naar Australië en heb 3 maanden als au pair gewerkt bij een Australisch gezin in Canberra. Ik paste op 2 kinderen, een jongen van 5 en een meisje van 1. De familie was heel aardig en in Canberra heb ik ook veel andere au pair-vrienden gemaakt. Met 1 vriendin hebben we voor mijn laatste maand in Australië een campervan gehuurd en zijn we met nog 2 andere meiden langs de westkust van Perth naar Darwin gereden.

Waarom zou iedereen eigenlijk een tijdje naar het buitenland moeten gaan?

Het is een unieke ervaring. Je leert er veel van. Ik heb een super jaar gehad en veel vrienden van over de hele wereld gemaakt. Ik zou iedereen aanraden het ook te doen.

Heb je tips voor scholieren of studenten die nog naar het buitenland gaan?

Gewoon gaan!

Marleen

Laatste wijziging: 01-11-2018 17:41