WilWeg zoekt nieuwe ambassadeurs!

Wil jij je presentatie-skills verbeteren en leren om mensen te inspireren? Ben je voor studie of stage in het buitenland geweest en deel je graag je ervaringen? Zoek je naar de manier om van je hobby je werk te maken? Als je alles hierboven met “ja” beantwoordt, dan ben jij de perfecte WilWeg-ambassadeur!

WilWeg-ambassadeurs

WilWeg ambassadeursWilWeg is een campagne om scholieren en studenten bewust te maken van de mogelijkheden in het buitenland. Een tussenjaar, uitwisseling, stage of hele studie; het kan allemaal, maar niet iedereen weet dit. WilWeg is hierom online en offline actief om mensen te inspireren, informeren en adviseren.

Superbelangrijk in deze campagne zijn de WilWeg-ambassadeurs. Zij zijn de ervaringsdeskundigen omdat ze zelf (recent) in het buitenland zijn geweest en weten wat je allemaal moet regelen of hoe het is om in een bepaald land te zijn.

Diverse achtergrond

Elke student verdient een internationale ervaring. Daarom zijn we speciaal op zoek naar ambassadeurs uit groepen die tot nu toe minder vertegenwoordigd waren. Het gaat om studenten met een migratieachtergrond, studenten die als eerste in hun familie zijn gaan studeren en studenten met een functiebeperking.

Werkzaamheden

De ambassadeurs hebben de volgende werkzaamheden voor HO-studenten:

 • Helpen met de stand op 3 beurzen of evenementen
 • Helpen op de buitenlandbeurs (22 of 23 november)
 • Een presentatie geven op een beurs of evenement
 • Een presentatie geven bij (buitenlanddag) eigen instelling
 • Een presentatie geven bij een andere instelling
 • Een presentatie geven op (eigen) middelbare school

Of de volgende werkzaamheden voor MBO-studenten:

 • Helpen met de stand op 3 beurzen of evenementen
 • Helpen op de buitenlandbeurs (22 of 23 november)
 • Een presentatie geven op een beurs of evenement
 • Een presentatie geven op een andere opleiding van hun school
 • Een presentatie geven op een andere MBO instelling

WilWeg-ambassadeur bij een standHet ambassadeurschap kost maximaal 10-15 uur per maand. Je hebt de ruimte om zelf invulling te geven aan je ambassadeurschap. Vaak komen er naast de vaste evenementen ook ad hoc aanvragen voor presentaties of interviews met de pers binnen. Dus de ene week kan wat drukker zijn dan de andere, maar uiteindelijk heb je zelf de regie.

Training

We sturen de ambassadeurs niet onvoorbereid op pad. Als ambassadeur krijg je verschillende cursussen en trainingen die niet alleen nuttig zijn voor deze functie, maar ook voor je studie en carrière van pas komen. Wat krijg je van ons:

 1. Trainingen op het gebied van presentatievaardigheden
 2. Training op de inhoud van WilWeg
 3. Koffertje met materialen en goodies
 4. Aanbeveling op LinkedIn (afhankelijk van functioneren)
 5. Referenties bij sollicitaties (afhankelijk van functioneren)
 6. Introductiedag; terugkomdag; eindfeest
 7. Divers netwerk van internationaal georiënteerde studenten door heel Nederland

Lijkt dit je wat en wil je het komende academische jaar je op vrijwillige basis inzetten en aan je C.V. werken? Vul dan het online-sollicitatieformulier in.

Aanmelden

Meld je nu aan

Over WilWeg

WilWeg is een initiatief van Nuffic en informeert scholieren en studenten over een studie, stage of tussenjaar in het buitenland. Ons doel is om studenten goed voor te bereiden op een onvergetelijke buitenlandervaring.

Meer informatie

Voor vragen over het WilWeg-ambassadeurschap kun je contact opnemen met ons: , of stel je vraag aan een van de huidige WilWeg-ambassadeurs.

Laatste wijziging: 30-08-2019 11:13