WilWeg zoekt nieuwe online ambassadeurs

Ben je recentelijk naar het buitenland geweest en wil je je verhaal graag delen? Word dan WilWeg-ambassadeur!

Als ambassadeur speel je een superbelangrijke rol in onze campagne. Jij bent ervaringsdeskundige omdat je zelf recentelijk in het buitenland bent geweest of een internationale ervaring in Nederland hebt opgedaan (zoals een stage bij een internationaal bedrijf waar veel Engels wordt gesproken). Je weet ook wat je allemaal moet regelen en hoe het is om in een bepaald land te wonen. Dit jaar al helemaal, omdat je misschien onverwacht terug moest en je buitenlandervaring compleet anders gelopen is dan verwacht.

Wat ga je als ambassadeur allemaal doen?

 • Je helpt mee op een online beurs.
 • Je geeft online presentaties over je buitenlandervaring.
 • Je bent actief op onze socialmediakanalen door bijvoorbeeld een vlog op te nemen over je buitenlandtijd of een weekje ons Instagram-account over te nemen.
 • We krijgen vaak verzoekjes binnen van de pers. Misschien lijkt het je leuk om in de krant of op tv over je buitenlandervaring te vertellen? Dat mag zeker als ambassadeur.
 • Je beantwoordt vragen van studenten over het land waar je bent geweest.
 • Je denkt met ons mee over onze nieuwe website. Als ambassadeur weet je als geen ander hoe het is om op zoek te gaan naar buitenlandinformatie. Hoe kunnen we nieuwe studenten het best op weg helpen? Ook met die vraag komen we bij je terecht.

Het ambassadeurschap kost 5 tot 10 uur per maand en is op vrijwillige basis. Je kunt je ambassadeurschap zelf invullen. Naast de vaste evenementen ontvangen we ook vaak ad-hoc aanvragen voor presentaties of interviews met de pers. Dus de ene week kan wat drukker zijn dan de andere, maar uiteindelijk heb je zelf de regie.

Wat bieden wij je?

We sturen je uiteraard niet onvoorbereid op pad. Als ambassadeur krijg je verschillende online trainingen die niet alleen nuttig zijn voor je rol als ambassadeur, maar ook voor je studie en carrière. Je krijgt van ons het volgende:

 • presentatietrainingen;
 • trainingen om je eigen internationale ervaring in te zetten in je carrière;
 • een inhoudelijke training over WilWeg;
 • een goodiebag;
 • een mogelijke aanbeveling op LinkedIn;
 • een mogelijke referentie bij sollicitaties;
 • een certificaat;
 • uitnodigingen voor gezellige evenementen met de andere ambassadeurs, zoals een introductiedag, terugkomdag en eindfeest waarop je elkaar beter leert kennen en ervaringen kunt uitwisselen.

Wie zijn wij?

WilWeg is een campagne om scholieren en studenten bewust te maken van de mogelijkheden in het buitenland. Dat kan zijn voor een tussenjaar, uitwisseling, stage of hele studie. WilWeg inspireert, informeert en adviseert. Nu doen we dat vooral online, door studenten een hart onder de riem te steken, ze te laten zien welke internationale ervaringen allemaal mogelijk zijn in deze tijd en hoe ze zich kunnen voorbereiden.

Diversiteit

Onze ambitie is dat iedere leerling en student internationale ervaring opdoet. Daarom zijn we speciaal op zoek naar ambassadeurs uit ondervertegenwoordigde groepen, zoals studenten met een migratieachtergrond, studenten die als eerste in hun familie zijn gaan studeren, studenten met een functiebeperking en studenten die een internationale ervaring thuis op hebben gedaan.

Aanmelden

Lijkt het je wat om het komende academische jaar als ambassadeur aan de slag te gaan en aan je cv werken? Vul dan het online sollicitatieformulier in.

Meld je nu aan

Meer informatie

Voor vragen over het WilWeg-ambassadeurschap kun je contact opnemen met ons: .

Laatste wijziging: 30-10-2020 16:03