Zuid-Amerika - Janna

Janna ging voor een tussenjaar naar Zuid-Amerika: "Het ging allemaal heel snel. Ik boekte de projecten en 3 maanden later zat ik in het buitenland."

  • Buitenlandervaring: taalcursus en vrijwilligerswerk in een tussenjaar
  • Locatie: Argentinië en Peru

Janna

Wat heb je gedaan in je tussenjaar?

Ik ben 5 maanden in Argentinië geweest voor een taalcursus en vrijwilligerswerk. En daarna nog 3 weken in Peru, ook voor vrijwilligerswerk.

Hoe heb je dit geregeld?

Ik besloot na de middelbare school een tussenjaar in Zuid-Amerika te doen. Mijn ouders steunden me, maar vonden het ook spannend. Daarom zocht ik een organisatie die me kon helpen. Op de BuitenlandBeurs kwam ik ‘Het Andere Reizen’ tegen. Ze boden de projecten aan die ik wilde doen in de landen waar ik graag heen wilde.

‘Het Andere Reizen’ had voor mij de Spaanse taalcursussen geregeld via lokale taalscholen. Deze taalscholen boden het vrijwilligerswerk aan en begeleidde mij ter plekke. Ook boden zij de huisvesting aan. Ik verbleef op 3 van de 4 locaties bij gastgezinnen. In Buenos Aires verbleef ik in een studentenhuis met studenten uit verschillenden landen in de wereld.

Tijdens mijn tussenjaar was ‘Het Andere Reizen’ de contactpersoon tussen mij en de taalscholen. Ook regelde ‘Het Andere Reizen’ de benodige vluchten van en naar Nederland en de binnenlandse vluchten.

Moest je zelf nog veel regelen?

Het reizen tussen bestemmingen waar geen vlucht voor nodig was, moest ik zelf regelen. Dat deed ik met de bus en dit was erg eenvoudig te regelen op de dag voor vertrek of op de dag van vertrek. Verder moest ik de vaccinaties, reisverzekeringen en dergelijke zelf regelen. Dit koste heel weinig moeite en was zo klaar.

Hoe heb je het betaald?

Een deel van het geld heb ik als een lening van mijn ouders gekregen. Daarnaast had ik spaargeld en heb ik de maanden voordat ik op reis ging ook nog veel gewerkt.

Welke tip wil je meegeven?

Ga je naar een land waar de lokale bevolking geen Engels spreekt? Leer dan de taal. Dan kom je pas echt in contact met de locals en gaat alles zoveel makkelijker!

Waarom zou iedereen eigenlijk een tijdje naar het buitenland moeten gaan?

Je wordt in het diepe gegooid. Wanneer je aankomt weet je vaak niet waar je moet beginnen. Waar is de supermarkt? Hoe goed werkt het internet? Kan ik ’s nachts wel alleen over straat of is dat onveilig? Het is even spannend maar het went zo snel. Je leert door het te doen. Gewoon erop uitgaan en ontdekken hoe de dingen werken in het land waar je bent. Een andere cultuur beleven en meemaken is een geweldige, unieke ervaring die ik iedereen kan aanraden.

Janna

Laatste wijziging: 09-12-2019 13:08