Over de beurs

Beursbedrag
zie verder
Deadline
Deadline: 19 april 2024
Wat ga je doen?
Tussenjaar
Opleidingsniveau
Hbo of universitair
Studierichting
Landen
Duur
studiejaar

Zit jij op het vwo/gymnasium en droom je erover om na je examen een jaar in de Verenigde Staten te studeren? Maar lukt dit om financiële redenen niet? Fulbright biedt één volledig gesponsorde beurs.

Voorwaarden

Er zijn een aantal voorwaarden en selectiecriteria opgesteld voor de Trailblazer Opportunity Scholarship:​​​​​​

  • Je zit op het moment van aanmelden in 5 vwo/gymnasium en behaalt goede studieresultaten.
  • Je hebt een open en leergierige houding en bent maatschappelijk betrokken.
  • Je bezit de Nederlandse nationaliteit. Een tweede nationaliteit is geen probleem, tenzij dit de Amerikaanse is. Scholieren met de Amerikaanse nationaliteit kunnen helaas niet meedoen aan deze beurs.
  • Jouw ouder(s) of verzorger(s) kunnen de volledige kosten aantoonbaar niet zelf betalen.

Beursbedrag

Zonder studiebeurzen liggen de kosten van studeren in Amerika meestal tussen de $25.000 tot wel $70.000 per jaar. Als je geselecteerd wordt voor de beurs worden deze kosten vergoed en regelt de Fulbright Commission het volgende voor je.

  • Een gedeeltelijke studiebeurs van de Amerikaanse universiteit.
  • De Trailblazer Opportunity Scholarship is gefinancierd door de Amerikaanse Ambassade en dekt de overgebleven kosten van je collegegeld, kamerhuur, maaltijden en deelname aan activiteiten op de campus. Deze kosten worden voor een heel studiejaar op zo’n $20.000 geschat.


Verder betalen zij voor je:

  • De kosten van de verplichte toelatingstesten van Amerikaanse universiteiten (Engelse taaltoets en SAT of ACT).
  • Mogelijke aanvullende ziektekostenverzekering van de universiteit.
  • De kosten van je visumaanvraag en vlucht naar- en van de VS. Deze kosten worden gefinancierd met een aanvullende beurs van de Tjallingh Roorda Stichting.
  • De kosten van je begeleiding door de Fulbright Commission.

Aanvragen

De Fulbright Commission verstrekt beurzen en advies over studeren in Amerika. Als je geselecteerd bent voor deze beurs, begeleiden zij jou met je toelating bij een Amerikaanse universiteit. Je wordt geplaatst bij één van hun partneruniversiteiten, waarbij ze je meerdere opties voorstellen. Ze zorgen dat je beurzen krijgt van de universiteit en betalen de resterende kosten van jouw studie en verblijf in de VS voor je.

Daarnaast word je goed voorbereid op je vertrek naar de VS. Hun ervaren medewerkers begeleiden jou en je ouder(s) of verzorger(s) bij het gehele proces. Zo weet je zeker dat je goed voorbereid naar de VS vertrekt. Na aankomst wordt je verder begeleid door het international office van de universiteit en kun je altijd bij de Fulbright Commission terecht voor verdere vragen.

Ga voor meer informatie en aanvragen naar de website van de beursaanbieder.