Studiebeurs in Duitsland

Er is een onbepaald aantal studiebeurzen voor tien maanden (een academisch jaar), met de mogelijkheid tot verlenging tot een maximum van 24 maanden.

Op deze pagina vind je een samenvatting van de belangrijkste voorwaarden, procedure en deadline, maar voor uitgebreide informatie raden we je aan de website van de DAAD te raadplegen.   

Start studie

Oktober 2019

Beursbedrag

€ 750 per maand, en een kleine toelage voor ziektekosten-, ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering. Bovendien geeft de Deutscher Akademischer Austausch Dienst (DAAD) een eenmalige bijdrage aan studie-, onderzoeks- en reiskosten. In uitzonderlijke gevallen kunnen bursalen in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in het collegegeld van maximaal € 500 per semester, een maandelijkse huursubsidie en een toelage voor meereizende partner en kinderen.

Voorwaarden

  • De beurs is bedoeld voor  excellente studenten die al in het bezit zijn van een bachelor diploma. 
  • Op het moment van de aanvraag mogen kandidaten niet langer dan zes jaar geleden zijn afgestudeerd. 
  • De beurs is niet bestemd voor kandidaten die op het moment van de deadline langer dan 15 maanden in Duitsland verblijven.
  • Er zijn aparte beurzen voor studenten in de richtingen muziek, architectuur en de kunsten (inclusief film en design). De aanmeldingsprocedure voor beurzen in deze richting verloopt niet via Nuffic.

Aanvragen

  • Aanmelden bij de DAAD via www.funding-guide.de. Selecteer in de zoekmachine het programma: Study Scholarships for Graduates of All Disciplines(Studienstipendien für Graduierte aller wissenschaftlichen Fächer).
  • Let op: de scholarship portal opent zes weken voor de deadline, voor die tijd kun je geen aanmelding indienen.
  • Stuur de handgetekende, verzegelde referentiebrief (Gutachten) per post naar Nuffic.

Nuffic verwacht dat je je International Office op de hoogte brengt van je beursaanvraag (als je nog aan een Nederlandse onderwijsinstelling bent verbonden). Let goed op de deadlines van de DAAD én die van Nuffic voor het digitaal aanmelden en voor het opsturen van de verzegelde referentiebrief. 

Alle stukken moeten in de officiële taal van het land of in het Engels zijn gesteld of vertaald. Wanneer de stukken in de landstaal zijn gesteld, moet één exemplaar in het Nederlands of Engels worden bijgevoegd. Niet volledige aanvragen kunnen leiden tot afwijzing van de aanvraag.

Sluitingsdatum

30 november 2018 moet je aanmelding ingediend zijn in de online portal van de DAAD. Nadat je je hebt aangemeld bij de DAAD moet uiterlijk binnen 5 werkdagen na de deadline de handgetekende, verzegelde referentiebrief (Gutachten) ontvangen zijn door Nuffic.

Meer informatie

Ga naar de website van DAAD

Stel je vraag over deze beurs via cv@nuffic.nl.

Laatste wijziging: 24-08-2018 13:13