Zomerbeurs in Duitsland

Er zijn zomerbeurzen van gemiddeld een maand beschikbaar. Je kunt ze gebruiken in elke studierichting.

Beschikbare zomerprogramma’s zijn te vinden op de DAAD-website.

Op deze pagina vind je een samenvatting van de belangrijkste voorwaarden, procedure en deadline, maar voor uitgebreide informatie raden we je aan de website van de DAAD te raadplegen.

Start cursus

Zomer 2019

Beursbedrag

Het beursbedrag bedraagt eenmalig €850 en een tegemoetkoming in ziektekosten-, aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering.  

Voorwaarden

  • Alleen gevorderde bachelorstudenten (minimaal twee jaar hoger onderwijs) en masterstudenten zonder masterdiploma komen in aanmerking voor een beurs.
  • Een goede kennis van de Duitse taal is vereist (minimaal B1 niveau).
  • De kandidaat moet ingeschreven staan bij een Nederlandse hogeronderwijsinstelling.
  • Kandidaten die al een zomerbeurs hebben gehad, komen de eerste drie jaar daarna niet in aanmerking.

Aanvragen

  • Aanmelden kan bij de DAAD via www.funding-guide.de. Selecteer in de zoekmachine het programma University Summer Courses offered in Germany for Foreign Students and Graduates (Hochschulsommerkurse in Deutschland für ausländische Studierende und Graduierte).
  • Let op: de scholarship portal opent zes weken voor de deadline, voor die tijd kun je geen aanmelding indienen.
  • Een uitdraai van het papieren dossier (application summary) en de handgetekende, verzegelde referentiebrief (Gutachten) per post opsturen naar Nuffic.

Je moet je International Office op de hoogte brengen van je beursaanvraag. Let goed op de deadlines van de DAAD én die van Nuffic voor het digitaal aanmelden en voor het opsturen van het papieren dossier.

Alle stukken moeten in de officiële taal van het land of in het Engels zijn. Wanneer de stukken in de landstaal zijn gesteld, moet één exemplaar in het Nederlands of Engels worden bijgevoegd. Onvolledige aanvragen kunnen leiden tot afwijzing van de aanvraag.

Sluitingsdatum

30 november 2018 moet je aanmelding ingediend zijn in de online portal van de DAAD. Nadat je je hebt aangemeld bij de DAAD moet uiterlijk binnen 5 werkdagen na de deadline je uitgeprinte application summary en de handgetekende, verzegelde referentiebrief (Gutachten) ontvangen zijn door Nuffic.

Meer informatie

Stel je vraag over deze beurs via cv@nuffic.nl.

Laatste wijziging: 24-08-2018 13:06