Studie- en onderzoeksbeurs in de Russische Federatie

Er zijn beurzen beschikbaar voor een studie in de Russische Federatie.

Let op

  1. De voorwaarden om een beurs te krijgen kunnen ieder jaar veranderen. De aanvangs- en sluitingsdata ook. Zodra deze gegevens formeel bekend zijn publiceren wij die hier.
  2. Na je aanmelding in de online portal moet je ook aan Nuffic doorgeven dat je een aanvraag hebt ingediend. Mail ons op cv@nuffic.nl

 De beurs is bestemd voor een master in een van de volgende domeinen:

  • economie & management
  • politicologie & regiostudies
  • media- & bibliotheekstudies
  • taal- & literatuurstudies

Beursbedrag

Bursalen ontvangen maandelijks zo'n 1.300 roebel. Daarnaast krijgen zij vrijstelling van het collegegeld. Sommige universiteiten betalen bovendien voor de huisvesting. In de kosten voor levensonderhoud moet de bursaal zelf voorzien.

Het ministerie van OCW geeft een reiskostenvergoeding. Deze bijdrage wordt jaarlijks vastgesteld, en is afhankelijk van de bestemming. Het gaat om bedragen tussen de € 100 en € 1.000.

Dien na afloop van de beursperiode een verklaring van het buitenlandse studieverblijf in (declaration of attendance). Daarna maakt Nuffic de reiskostenvergoeding over. 

Het aanbod

Bekijk het aanbod van studies.

Let op: De vereiste documenten moeten vertaald zijn in het Russisch. Ook moeten ze gewaarmerkt of gecertificeerd zijn door de consulaire afdeling van de Russische ambassade in Nederland. Kijk voor contactgegevens op de website van het Russisch Nationaal Visum Bureau. Je moet de vertalingen bij de originele documenten voegen.

Tip: neem ruim voor de deadline contact op met de ambassade, want de consulaire afdeling werkt alleen op afspraak.

Aanvragen

Het online aanmeldformulier genereert een registratienummer. Geef dit nummer door via en geef aan of je een studieonderzoek of zomerbeurs hebt aangevraagd.

Sluitingsdatum

Op de website van de beursverstrekker staat momenteel nog geen harde deadline vermeld, maar deze zal waarschijnlijk 1 mei 2020 zijn. Houd deze pagina in de gaten.

Meer informatie

Website van de beursverstrekker Rossotrudnichestvo

Laatste wijziging: 18-03-2020 11:54