Aanvragen beurs

Hieronder staat beschreven hoe je een Sino-Dutch-studiebeurs kunt aanvragen. Het aanvraagproces kan veel tijd kosten. Universiteiten ontvangen veel aanvragen en de website en het online aanvraagsysteem van CSC zijn soms slecht bereikbaar. Begin daarom ruim op tijd.

Als je nog studeert, neem dan contact op met het International office/bureau buitenland van je onderwijsinstelling. Zij coördineren wellicht alle aanvragen voor je instelling of ze willen op de hoogte worden gehouden van je aanvraag.

Het is verder belangrijk dat je een complete aanvraag indient. Een niet-complete aanvraag kan direct worden afgewezen.

Vraag in 4 stappen een Sino-Dutch-studiebeurs aan:

 1. Meld je aan bij de universiteit(en) van je keuze. Kun je je nog niet aanmelden? Laat de universiteit(en) dan alvast weten dat je je wilt aanmelden.
 2. Vraag een beurs aan van de Chinese overheid via het online aanvraagsysteem van CSC. Op de website van CSC vind je informatie over de aanvraagprocedure.

  De invulinstructies van het aanvraagsysteem(168 kB) 

 3. Vraag de beurs ook aan bij Nuffic via het online aanvraagsysteem Delta. Download hieronder de instructies voor de online aanmelding. 

  Sino-Dutch Bilateral Exchange Scholarship programme (CPU) - Instruction for registration of candidates in Delta(88 kB)

 4. Stuur de vereiste documenten in tweevoud (gebruik geen nietjes en lever geen gebonden aanvragen in) naar:
  Nuffic - Global Development 
  t.a.v. Sino-Dutch Scholarship
  Postbus 29777
  2502 LT Den Haag

Vereiste documenten

Voor je aanvraag zijn onderstaande documenten vereist (voor aanvragers in de artistieke richtingen gelden aanvullende eisen). Alle documenten moeten in tweevoud in het Engels worden aangeleverd.

 • aanvraagformulier CSC. Vul het formulier in via het digitale aanvraagprogramma, print het en onderteken het;
 • kopieën van relevante diploma’s, cijferlijsten en certificaten. Van studenten die het aansluitende diploma nog moeten behalen, wordt een bewijs verwacht van hun studievoortgang en verwachte afstudeerdatum.
 • gedetailleerd studie- of onderzoeksprogramma/onderzoeksvoorstel (minimaal 200, 500 en 800 woorden voor respectievelijk undergraduates, non-degree students en postgraduates);
 • twee referentiebrieven van hoogleraren of docenten;
 • foreigner physical examination form;
 • curriculum vitae;
 • deugdelijke motivatie voor het land en het studie- of onderzoeksproject in China (maximaal één A4);
 • kopie van je paspoort of identiteitskaart;
 • bewijs dat je al langere tijd in Nederland woont en bewijs dat je voldoet aan de regels voor het ontvangen van Nederlandse studiefinanciering (alleen voor kandidaten die niet de Nederlandse nationaliteit hebben);
 • kopie van je toelatingsbrief van de universiteit, een pre-admission document of correspondentie over het aanmelden met de universiteit(en) van je keuze (optioneel, indien beschikbaar);
 • taalcertificaat (HSK, IELTS, TOEFL) (optioneel, indien beschikbaar).

Lees ook de toelichting bij de vereiste documenten

Sluitingsdatum aanvraag

De mogelijkheid tot digitale aanmelding bij Nuffic opent in februari. De link hiervoor en meer informatie over de deadline wordt op deze website gepubliceerd. Je aanvraag moet vóór 1 april 2018 digitaal bij Nuffic en CSC binnen zijn en vóór 3 april 2018 in tweevoud op papier bij Nuffic binnen zijn (gebruik geen nietjes en lever geen gebonden aanvragen in).

Nuffic - Global Development
t.a.v. Sino-Dutch Scholarship
Postbus 29777
2502 LT Den Haag

Belangrijk: De digitale aanvragen staan los van de papieren aanvraag. Alleen het tijdig afronden van al deze aanvragen kan resulteren in een complete aanvraag.

Laatste wijziging: 09-03-2018 13:56