Sino-Dutch Scholarship

De Sino-Dutch Bilateral Exchange Scholarship is een Nederlands-Chinees beurzenprogramma. De ministeries van Onderwijs van beide landen stellen ieder jaarlijks 25 beurzen beschikbaar zodat Nederlandse kandidaten een studie of onderzoek kunnen doen in China en vice versa.

Let op

CSC heeft de datum waarop Nuffic kandidaten kan nomineren vervroegd. Zorg ervoor dat je de aanvraag op tijd bij Nuffic indient. Aanvragen die op de sluitingsdatum niet compleet zijn worden direct afgewezen.Het programma

De studiebeurzen voor Nederlandse kandidaten zijn bestemd voor kwalitatief goede kandidaten die tijdens of na hun studie in Nederland minimaal één jaar in China willen studeren of onderzoek willen doen op bachelor-, master- of PhD-niveau. Het doel van het programma is uitwisseling van talent tussen Nederland en China (Excellence & Exchange).

Voor welke universiteit en opleiding?

Je kunt een voorkeur opgeven voor een universiteit in China. Deze universiteit moet een goede reputatie hebben op je vakgebied en op de lijst van deelnemende universiteiten staan. Daar kun je onder andere ook terugvinden of de betreffende opleiding in aanmerking komt voor deze beurs.

Sluitingsdatum aanvraag

De deadline is 29 maart 2019 voor de aanvraagronde voor het academisch jaar 2019-2020. Let op: je moet je aanvraag zowel bij de Chinese overheid (CSC) als bij Nuffic digitaal indienen. Je moet je papieren aanvraag ook uiterlijk 29 maart 2019 bij Nuffic indienen.

Beursbedrag

De beurs bestaat uit twee delen: een Chinese en een Nederlandse studiebeurs. De Nederlandse beurs wordt gefinancierd door het Nederlandse ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en bestaat uit een bedrag van € 3.000 per jaar. 

Als je ook geselecteerd bent voor een andere studiebeurs, dan kan dat gevolgen hebben voor de Sino-Dutch beursaanvraag of toekenning. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om een Confucius en een CSC-studiebeurs te ontvangen. 

De actuele vergoedingen van de Chinese beurs staan gepubliceerd op de website van CSC. Deze zijn ongeveer als volgt:

  • tegemoetkoming in de vestigingskosten van 1.500 yuan;
  • maandelijkse tegemoetkoming in de kosten voor levensonderhoud van 2.500 yuan (bachelor), 3.000 yuan (master) of 3.500 yuan (PhD);
  • overnachting in Beijing na aankomst in China en de reiskosten (per trein) om naar de plaats van bestemming te gaan. Dit wordt geregeld door een transfer office.

Aanvullende voorzieningen

Het Chinese ministerie van Onderwijs zorgt ook voor:

  • huisvesting op de campus van de universiteit (huisvesting buiten de campus is voor eigen rekening);
  • gehele of gedeeltelijke kwijtschelding van collegegeld;
  • een standaard studentenverzekering voor een jaar.

Bij het bepalen van het beursbedrag wordt rekening gehouden met andere beurzen die je eventueel ontvangt.

Meer informatie

Tips van studenten die al in China zijn geweest(293 kB)

Stel je vraag over deze beurs via .

Laatste wijziging: 14-01-2019 14:32