VSBfonds Beurs

VSBfonds verstrekt elk jaar 165 beurzen aan studenten die aantoonbaar maatschappelijk betrokken zijn en die zich verder willen ontwikkelen. Met een VSBfonds Beurs kan je verder studeren of onderzoek doen in het buitenland na voltooiing van je opleiding in Nederland.

De VSBfonds Beurzen zijn ingesteld door VSBfonds; de uitvoering vindt plaats bij Nuffic. Iedere deelnemende onderwijsinstelling krijgt een aantal beurzen toegewezen om te verdelen.

Landen

Je kiest zelf het opleidingsinstituut in het buitenland en moet zelf zorgen dat je wordt toegelaten. In principe geldt de VSBfonds Beurs voor alle landen. De buitenlandse onderwijsinstelling moet door de betreffende buitenlandse overheid erkend zijn of een goede reputatie hebben.

Beursbedrag

De beurzen worden verstrekt voor minimaal 3 en maximaal 24 aaneengesloten maanden. Een VSBfonds Beurs is een gift en bedraagt maximaal € 7.000 voor eenjarige studie- of onderzoeksplannen en maximaal € 10.000 voor tweejarige plannen.

Aanvragen

Uitgebreide informatie over de voorwaarden, de selectieprocedure en het online aanvraagformulier vind je op de website van VSBfonds. Als je buitenlandse vervolgstudie of onderzoek begint tussen 1 juli 2020 en 30 juni 2021, kun je een VSBfonds Beurs aanvragen tot en met 1 maart 2020.

Na voordracht door de onderwijsinstelling zorgt Nuffic voor verdere afhandeling.

Meer informatie

Richt je voor meer informatie tot de contactpersoon van jouw eigen onderwijsinstelling. Bekijk ook Vraag & Antwoord van VSBfonds of stuur een mail naar .

Laatste wijziging: 04-02-2020 11:44