Crowdfunding

Niet genoeg geld en toch naar het buitenland? Dat kan. Via crowdfunding!

Geldgebrek is voor veel studenten het grootste obstakel om in het buitenland te studeren. Je kunt natuurlijk een beurs aanvragen, maar niet voor alle studenten is een beurs beschikbaar. Je kunt je buitenlandervaring ook financieren met crowdfunding

Geen easy money

Crowdfunding is geen easy money. Het vereist een slimme campagne die je goed moet begeleiden. Een campagne opzetten kost veel tijd en inzet. Maar crowdfunding is meer dan financiering alleen. Het kan je ook nieuwe kennis en contacten opleveren. En je kunt er ambassadeurs mee vinden die je helpen bekendheid te creëren voor je project.

Bovendien leer je veel van het opzetten van een crowdfund-actie: je doet ervaring op met personal branding, marketing, project management en het inzetten van je social media-kanalen. Dat staat ook nog eens super op je cv.

Wat is crowdfunding?

Via crowdfunding kun je jouw crowd (zoals familie, vrienden en buren) betrekken bij jouw buitenland ervaring en hen vragen jou te sponsoren. Je laat op een creatieve wijze zien wat de uitwisseling, stage of onderzoeksperiode jou oplevert en hoe jouw omgeving van je ervaring kan profiteren. Gaat dit goed, dan kun je zelfs onbekenden, zoals bedrijven, overtuigen te investeren in jouw buitenlanddroom!

Meer weten?

Bekijk eens een aantal voorbeelden van crowdfund-projecten:

crowdaboutnow.nl/carliesmiddleeast

https://voorjebuurt.nl/nl/projects/milesthatmatter/results

De volgende platforms lenen zich ook voor een campagne voor een onderwijsproject:

www.voordekunst.nl

https://onepercentclub.com/nl/

https://geefonderwijs.nl/

Laatste wijziging: 15-01-2018 14:41