Een deel van je studie in het buitenland

Er zijn genoeg redenen én genoeg mogelijkheden om een deel van je studie in het buitenland te doen. Een uitwisseling is een relatief gemakkelijke manier om tijdelijk in het buitenland te studeren, maar er is meer mogelijk.

Waarom een deel van je studie in het buitenland? 

Er zijn genoeg redenen om een deel van je studie in het buitenland te doen. Het staat goed op je cv, is goed voor je persoonlijke ontwikkeling en het is een geweldig avontuur! WilWeg geeft je vijf goede redenen om te kiezen voor studie of stage in het buitenland.

Mogelijkheden

Als je tijdens je studie in Nederland een tijdje in het buitenland wil studeren, kun je dat via een uitwisselingsprogramma doen of zelf een tijdelijke studieperiode in het buitenland regelen. Maar denk ook eens aan een taalcursus in het buitenland of onderzoek doen aan een buitenlandse instelling.

Lees meer over deze mogelijkheden om een deel van je studie in het buitenland te doen.

Wil je na je eindexamen een jaartje naar het buitenland? Of weet je nog niet wat je wil studeren en hoop je daar tijdens een tussenjaar meer duidelijkheid in te krijgen? Dan is een gap year misschien wel iets voor jou.

Financiering

Hoe financier je een tijdelijke studieperiode in het buitenland? In veel gevallen kun je je Nederlandse studiefinanciering behouden en misschien kom je ook wel in aanmerking voor een beurs om in het buitenland te studeren. Neem daarvoor een kijkje in de Beursopener van WilWeg, een zoekmachine met beurzen voor (tijdelijke) studie in het buitenland.

Lees meer over het financieren van bijvoorbeeld een semester in het buitenland.

Toelating

Wil je een tijdje in het buitenland gaan studeren? Denk dan ruim van tevoren aan de basiszaken, zoals de toelatingseisen en of het niveau van het onderwijs aansluit bij jouw opleiding in Nederland.

Voorbereiding

Als je in het buitenland gaat studeren, vergt dat natuurlijk de nodige voorbereiding. Begin daar op tijd mee. De Checklist van WilWeg helpt je op weg.

Laatste wijziging: 30-08-2018 09:47