Financiering: deel van je studie

Wil je tijdelijk studeren in het buitenland? Er zijn verschillende mogelijkheden om dat te financieren.

De Europese Unie, de Nederlandse overheid, maar ook allerlei bedrijven en stichtingen stellen beurzen beschikbaar voor studenten die een deel van hun studie in het buitenland willen doen. Vaak is het ook mogelijk om je Nederlandse studiefinanciering mee te nemen naar het buitenland.

Studiefinanciering

Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk om je Nederlandse studiefinanciering mee te nemen als je een deel van je studie in het buitenland wilt doen. Daarnaast kun je een vergoeding aanvragen voor je OV-kaart gedurende je periode in het buitenland. Bekijk de informatie over studiefinanciering in het buitenland.

Beurzen

Er zijn verschillende beursmogelijkheden als je tijdelijk een deel van je studie in het buitenland wilt doen. Een aantal van die beursprogramma’s wordt door Nuffic beheerd. Bekijk het overzicht van de beursprogramma's die Nuffic beheert.

Beursopener

Ben je in Friesland geboren? De dr. L.A. Buma Stichting stelt beurzen beschikbaar voor studenten van Friese komaf, die naar het buitenland willen. Informatie over dit fonds met specifieke voorwaarden, maar ook over bijna 200 andere fondsen, vind je in de WilWeg Beursopener. Dit is een zoekmachine voor studenten, stagiairs en onderzoekers die voor studie, stage of onderzoek naar het buitenland willen.

Begroting

Als je een beurs aanvraagt, wil de beurzenverstrekker in de meeste gevallen een begroting van je zien. Op onze website vind je tips om een gedegen begroting op te stellen. Deze informatie is ook handig als je geen beurs aanvraagt, maar als je voor jezelf een goede inschatting van alle kosten wilt maken.

Werken naast je studie in het buitenland

Een andere manier om wat extra inkomsten te genereren is om naast je studie in het buitenland een bjibaan te zoeken. Lees meer over werken naast je studie in het buitenland.

Collegegeld

Bedenk dat in veel landen het collegegeld lager is dan in Nederland. Bij de landeninformatie kun je zien hoe hoog het collegegeld is in het land van jouw keuze.

Laatste wijziging: 11-04-2019 11:18