Mogelijkheden voor studie in buitenland

Er zijn verschillende mogelijkheden om tijdelijk een deel van je studie in het buitenland te volgen. Je leest er hier meer over.

Waarom zou je gaan studeren in het buitenland? Er zijn genoeg redenen om een deel van je studie in het buitenland te doen.

Via een uitwisselingsprogramma

Deelnemen aan een uitwisselingsprogramma is de gemakkelijkste manier om een deel van je studie in het buitenland te volgen. Vrijwel alle hogeronderwijsinstellingen in Nederland hebben in het kader van deze programma’s uitwisselingsovereenkomsten gesloten met buitenlandse instellingen.

Meer informatie over via een uitwisselingsprogramma naar het buitenland.

Zelf een tijdelijke studieperiode in het buitenland

Als je tijdelijk naar het buitenland wil, maar geen gebruik wilt of kunt maken van de uitwisselingsovereenkomsten die je eigen universiteit of hogeschool al heeft, moet je zelf aan de slag. Hoe pak je dat aan? Op www.shorttermprograms.com vind je korte programma’s in het buitenland. Vooral voor de zomer en winter.

Meer informatie over zelf een tijdelijke studieperiode in het buitenland regelen.

Onderzoek in het buitenland (PhD)

Wanneer je onderzoek wilt uitvoeren aan een buitenlandse instelling, moet je met een aantal dingen rekening houden. In Nederland hebben promovendi een arbeidscontract en bouwen ze werknemersrechten op. In het buitenland wordt een PhD-fellow vaak gezien als een student. Waarmee moet je allemaal rekening houden?

Meer informatie over een PhD in het buitenland doen.

Taalcursus

Als je onderwijs wilt volgen in een ander land, moet je de taal van dat land goed beheersen. Je legt dan ook makkelijker contact met de bevolking en je medestudenten. In plaats van -of als voorbereiding op- je buitenlandse studie kun je in de zomermaanden een buitenlandse taalcursus volgen.

Lees verder over het volgen van een taalcursus in het buitenland.

Laatste wijziging: 10-01-2019 10:28