Taalcursus

Als je onderwijs wilt volgen in een ander land, moet je de taal van dat land goed beheersen. Je legt dan ook makkelijker contact met de bevolking en je medestudenten. In sommige landen kun je ook Engelstalig onderwijs volgen.

Taaleisen en taaltoetsen

Bij het onderdeel Landen vind je informatie over de taaleisen die gesteld worden in een groot aantal landen. Ook wordt aangegeven waar je terecht kunt voor een taaltoets. Veel landen gebruiken hiervoor de TOEFL (Tests of English as a Foreign Language). Een andere gangbare taaltoets is de IELTS (International English Language Testing System).

Cultuur leren kennen

Naast het beheersen van de taal, is kennis van de cultuur waarin je terecht komt belangrijk. Probeer voor je vertrek inzicht te krijgen in de cultuur van het land, door (reis)boeken en artikelen te lezen of door te praten met mensen die het land kennen. Zo kun je je alvast een beetje voorbereiden op wat je na aankomst te wachten staat.  

Zomercursussen

In plaats van - of als voorbereiding op - je buitenlandse studie kun je in de zomermaanden een buitenlandse taalcursus volgen. Het aanbod van taalcursussen in het buitenland is enorm groot. De cursussen worden op verschillende niveaus gegeven. Behalve zomercursussen zijn er ook cursussen van een heel jaar. Informatie hierover kun je krijgen bij ambassades en verkeersbureaus of vinden op het internet.

Nieuwe taal leren in het buitenland

Wat is er nu leuker dan een nieuwe taal leren in het buitenland? Het aanbod van taalcursussen is groot, de cursussen worden op verschillende niveaus gegeven en zijn van verschillende duur: van een week tot een heel jaar. Je kunt hiervoor bij veel organisaties terecht, zoals:

EF Education First

StudyTravel

Kilroy

Travel Active

Een gastgezin is ook een goede plek om een taal te leren. Via TalkTalkbnb vind je gastgezinnen die ook iets van jou verwachten: jij leert ze jouw taal, zij jou die van hun. Een win-win situatie voor iedereen.

Beurzen

Een taalcursus volgen in het buitenland kost natuurlijk wel geld. Gelukkig bieden sommige landen daar studiebeurzen voor aan. Bij het onderdeel Cultureel Verdragbeurzen vind je een handig overzicht van de taal- en zomercursussen in onder andere Duitsland, Tsjechië, Indonesië en Rusland.

Taalcursus tijdens tussenjaar

Een taalcursus volgen kan ook een zinvolle invulling van je tussenjaar zijn. Doe je liever iets anders tijdens je tussenjaar? Kijk dan eens wat de mogelijkheden in het buitenland zijn.

Laatste wijziging: 08-10-2019 10:22