Voorbereiding

Als je naar het buitenland vertrekt, vergt dat enige voorbereiding. Het is belangrijk om op tijd te beginnen met het regelen van diverse zaken.

Als je een jaar voor vertrek begint, heb je daarvoor ruim de tijd. Een jaar lijkt misschien erg lang, maar zo kom je op het laatste moment niet voor vervelende verrassingen te staan.

Praktische tips

De onderwerpen links in het navigatiemenu bieden praktische informatie en tips om de voorbereiding zo leuk en gemakkelijk mogelijk te maken. Ze helpen je om je buitenlandervaring zo goed mogelijk te plannen.

Handige hulp

Twijfel je of je een tijdje naar het buitenland wil gaan? Vul dan de WilWegWijzer in!

Ga naar de WilWegWijzer 

Ben je al bezig met de voorbereidingen? Gebruik de Checklist om niets over het hoofd te zien!

Ga naar de Checklist

Populaire bestemmingen

Je bestemming kiezen is een van de eerste stappen in je voorbereiding. De Verenigde Staten zijn een populaire bestemming. Denk jij ook aan studeren in Amerika of blijf je liever wat dichter bij huis? Kijk dan eens of studeren in Antwerpen of een uitwisseling naar Engeland iets voor jou is.

Inspiratie opdoen

Nog geen idee waar je heen wilt? Neem dan eens een kijkje bij de landeninformatie op deze site of laat je inspireren door de ervaringen van anderen.

Optimaal profijt van je uitwisseling

Wil je je optimaal voorbereiden op je (virtuele) uitwisseling? Kijk dan eens naar deze gratis Engelstalige mini-MOOC’s waarin je nuttige interculturele vaardigheden en competenties leert.

Laatste wijziging: 03-02-2020 07:38