Europass

Europass is een initiatief van de Europese Commissie om mobiliteit bij werken en leren te vergemakkelijken. Zoek je een baan, wil je stage lopen of studeren in Europa? Dan moet je duidelijk kunnen maken wat je weet en kunt. Europass kan je helpen je kennis en competenties vast te leggen.

Europass CV

Zo kun je een Europass CV maken. Hiervoor gebruik je een online tool waarmee je een overzichtelijk cv kunt maken. Je kunt het opstellen in alle talen van de Europese Unie. Je hoeft geen account aan te maken en er worden geen gegevens online opgeslagen.

Buitenlandse werk- en leerervaring

De Europass Mobiliteit is een document dat je leer- en werkervaring in het buitenland beschrijft. Die ervaring kun je hebben opgedaan via vrijwilligerswerk, stage of beroepspraktijkvorming (bpv). Of tijdens een academisch semester als onderdeel van een uitwisselingsprogramma. 

Diplomasupplement

Dit is een getuigschrift dat inzicht geeft in het niveau, de aard en inhoud van je afgeronde hbo- of universitaire opleiding. Het is een beschrijving van je studie en behaalde studieresultaten. Je krijgt het diplomasupplement van je instelling bij je diploma. 

Certificaatsupplement

Het Europass Certificaatsupplement is een korte en praktische beschrijving van een Nederlandse mbo-kwalificatie. Hiermee kun je in binnen- en buitenland laten zien wat je kunt. Het certificaatsupplement is beschikbaar in het Nederlands, Engels en Duits.

Wil je meer informatie?

De Europass-website bevat veel informatie die je van pas kan komen.

Laatste wijziging: 01-08-2019 16:14