Handige stagesites

Hier vind je een lijst met handige websites die je kunnen helpen bij het vinden van een geschikte stageplaats. Denk daarbij aan tips over het schrijven van een sollicitatiebrief of een cv. Andere bieden een overzicht van stageplaatsen bij de UN of de EU

Algemene informatie over buitenlandse stages

www.aiesec.nl
Deze internationale studentenorganisatie biedt stages aan in 110 verschillende landen, met 6000 stages voor academische studenten. AIESEC helpt met visa, regelt huisvesting en organiseert activiteiten waardoor je plaatselijke studenten en andere stagiairs leert kennen.

www.europass.nl
Het Europass CV is een Europees model-cv. Het is beschikbaar in alle Europese talen, waardoor het geschikt is voor sollicitaties in alle landen van de Europese Unie.

www.go-europe.nl
Europese jongerensite voor studie, stage en uitwisseling in Europa.

www.eu-japan.eu/events/vulcanus-japan 
Het Vulcanus-programma verzorgt industriële R&D-stages in Japan voor studenten uit de Europese Unie.

www.iaeste.nl
Studentenorganisatie IAESTE richt zich speciaal op buitenlandse stages voor bètastudenten aan de Universiteit Utrecht en Universiteit Twente. De organisatie regelt een passende stage in een van de 85 geselecteerde landen en helpt daarnaast met huisvesting en visa. Ook organiseert IAESTE sociale activiteiten om het optimale uit je stagetijd te halen.

http://nl.bab.la/uitdrukkingen
Het uitdrukkingenwoordenboek van bab.la bevat in meer dan 20 talen termen die veel gebruikt worden in sollicitatiebrieven, cv en referenties. Handig als je solliciteert naar een stageplaats in het buitenland!

Websites met een overzicht van stageplaatsen

www.iagora.com
Aanbod van stageplaatsen in Europa.

www.mundostudents.com/
Gratis platform voor stages over de hele wereld.

http://stage-buitenland.startpagina.nl
Startpagina voor stages in het buitenland.

www.un.org
Stages bij de Verenigde Naties. Zoek via Search op internship.

www.werkenbijdeeu.nl
Traineeships bij de Europese Unie, in principe voor pas afgestudeerden.

Stages in ontwikkelingslanden

www.aiesec.nl
De internationale studentenorganisatie AIESEC helpt met het aanvragen van visa en het vinden van huisvesting. Daarnaast organiseert AIESEC activiteiten waardoor je ter plaatse een sociaal netwerk kunt opbouwen.

www.futureforyoungpeople.nl
Future for young people

www.joho.nl
Praktische informatie over studeren, stage lopen of werken in ontwikkelingslanden.

www.letsgoafrica.nl
17 verschillende categorieën stages in 11 Afrikaanse landen: Botswana, Egypte, Ghana, Lesotho, Mauritius, Mozambique, Swaziland, Tanzania, Uganda, Zanzibar, Zuid-Afrika.

Laatste wijziging: 28-07-2020 13:13