Mogelijkheden voor studie in buitenland

Je kunt een volledige bachelor, je hele master of een PhD in het buitenland doen.

Er zijn genoeg redenen om je volledige studie in het buitenland te doen.

Volledige bachelor

Als je overweegt je hele bachelor in het buitenland te doen, wil je natuurlijk eerst weten of je met je Nederlandse diploma van de middelbare school kunt worden toegelaten tot een buitenlandse opleiding.
In de praktijk wordt je met een vwo-diploma in de meeste landen toegelaten. Dit geldt in mindere mate voor een havo- of mbo-diploma; toelating met deze diploma's verschilt per land en per opleiding.

Lees meer informatie een volledige bachelor in het buitenland.

Volledige master

Met een Nederlandse bachelorgraad kun je meestal wel worden toegelaten tot een master in het buitenland. Er is wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Lees meer over een volledige master in het buitenland.

Onderzoek in het buitenland (PhD)

Wanneer je onderzoek wilt uitvoeren aan een buitenlandse instelling, moet je met een aantal dingen rekening houden. In Nederland hebben promovendi een arbeidscontract en bouwen ze werknemersrechten op. In het buitenland wordt een PhD-fellow vaak gezien als een student. Waar moet je allemaal rekening mee houden?

Lees meer over onderzoek in het buitenland.

Rankings van universiteiten

Als je op zoek bent naar een buitenlandse universiteit, kijk je misschien ook naar rankings. Maar wat is nu werkelijk de waarde van rankings?

Lees meer over internationale rankings van universiteiten.

Populaire bestemmingen

Weet jij al waar je naar toe wil? Denk je aan studeren in Amerika of blijf je liever wat dichter bij huis? Kijk dan eens wat je kunt verwachten als je gaat studeren in Antwerpen. Engeland is ook een populaire bestemming. Misschien is studeren in Londen wel iets voor jou.

Laatste wijziging: 06-11-2013 14:21