Gezondheid

Houd er rekening mee dat je voor sommige landen inentingen nodig hebt. Vraag dat na bij je huisarts, de GGD of Travel Doctor.

Je kunt eventueel ook contact opnemen met de Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR). Dit is een onderdeel van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dat gespecialiseerd is op dit gebied. Het algemene informatienummer is (030) 274 70 00.

Informatie over het wel of niet afsluiten van een ziektekostenverzekering kun je nalezen in de door Nuffic opgestelde factsheet Ziektekostenverzekering studenten in het buitenland.

Factsheet Ziektekostenverzekering studenten in het buitenland(56 kB)

Meer informatie over gezondheid

 • Gezond op reis
  Op deze site vind je de folder ‘Beschermd op reis’. Hierin staan tips over zaken waar je voor en tijdens je verblijf in het buitenland rekening mee moet houden als je gezond wilt blijven.
 • Travelmarker
  Op deze site staan basisregels waar je je in het buitenland aan moet houden. Ook vind je er een groot aantal links naar andere websites met informatie over dit onderwerp.
 • Informatie van de Rijksoverheid
  Hier vind je informatie over onder andere het meenemen van medicijnen naar het buitenland.
 • Vakantie en reizen
  Informatie van de Rijksoverheid over reizen en landen. Hier vind je onder andere actuele reisadviezen.
 • Travel Doctor
  Travel Doctor is een landelijke organisatie van ervaren huisartsen gespecialiseerd in reizigersadvisering en -vaccinaties.

Laatste wijziging: 07-05-2014 15:49