Visum en werkvergunning

Voor sommige landen heb je een visum of werkvergunning nodig.

Als Nederlandse staatsburger heb je geen visum of werkvergunning nodig in de landen van de Europese Unie. Het regelen van een visum of werkvergunning voor andere Europese landen is over het algemeen vrij gemakkelijk.

Voor niet-Europese landen kan het minder eenvoudig zijn om deze documenten aan te vragen. Dit kan een paar dagen duren, maar ook enkele maanden. En in sommige gevallen zelfs een jaar!

Specifieke informatie over visumaanvragen vind je onder andere:

Wil je in het buitenland naast je studie gaan werken, kijk dan bij Werken in het buitenland voor specifieke informatie over werkvergunningen.

Internationale identiteitskaart voor studenten

Het kan handig zijn om voor je vertrek naar het buitenland een International Student Identity Card (ISIC) aan te schaffen. De ISIC-kaart is een internationaal erkend bewijs van je status als voltijdstudent en kost € 15.

De kaart biedt ruim 40.000 kortingen en voordelen in 120 landen wereldwijd. Je kunt kortingen krijgen op tickets, accommodaties, transport, musea, culturele en historische bezienswaardigheden en internationale telefoongesprekken. Kijk voor verkoopadressen en meer informatie op www.isic.org.

 

Laatste wijziging: 07-05-2014 15:49