Wonen in Australië

Trek in bij een gastgezin of huur een (gedeeld) appartement. Vraag ook aan je stagebedrijf of ze je kunnen helpen.

Huisvesting in Australië

Vaak kan je stagebedrijf je woonruimte te vinden. Het is wel slim om van tevoren tijdelijke woonruimte te regelen. Kijk voor meer informatie over huisvesting tijdens je stage in Australië op Future Unlimited.

Homestay

Homestay betekent dat je verblijft bij een Australisch gezin. Je huurt een kamer bij een familie en maakt zo kennis met de Australische manier van leven. Kijk voor meer informatie op Homestay of Homestaynetwork.

Shared accommodation

Shared accommodation is vergelijkbaar met een studentenhuis. Je huurt samen met andere studenten, je roommates, een woning.

Je kunt naar woonruimte zoeken via:

 Students Abroad

EasyRoommate

UniLodge

Appartement huren

Wil je liever niet samenwonen met andere studenten? Huur dan zelf een appartement. Meer informatie hierover vind je via:

RealEstate.com.au

Domain 

Kosten

De kosten voor huisvesting verschillen natuurlijk per regio en soort huisvesting. Woonruimte op campus kost tussen € 90 en € 170 per week. De huur voor een gedeeld appartement bedraagt tussen € 65 en € 150 per week.

De overige kosten van levensonderhoud (eten, kleding en overige kosten) in Australië liggen tussen de € 150 en € 450 per week. Hierin zijn niet de kosten voor een auto meegenomen.

Op Study in Australia vind je een overzicht van de gemiddelde kosten voor levensonderhoud in Australië.

Vervoer

Alle grote steden in Australië hebben een betrouwbaar en betaalbaar openbaar busnetwerk. Ook hebben Sydney, Melbourne, Brisbane, Adelaide en Perth een treinnetwerk. Voor lange afstanden zijn bus en trein zijn niet ideaal. Het duurt lang om ergens te komen en het is redelijk prijzig. Je kunt beter een auto huren of kopen.

Je Nederlandse rijbewijs is geldig in Australië, mits voorzien van een officieel gelegaliseerde vertaling in het Engels. Meer informatie hierover vind je bij de Rijksoverheid.

Je kunt ook een internationaal rijbewijs (IRB) aanvragen. Dat kan bij iedere ANWB-winkel. Een IRB is een jaar geldig. Neem voor de aanvraag van het internationaal rijbewijs je Nederlandse rijbewijs en een recente pasfoto mee. Kijk voor meer informatie bij de ANWB.

Laatste wijziging: 11-04-2019 12:02